Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els Xiquets del Serrallo somien amb el castell de 8

Els Nens del Vendrell també estaran presents a la jornada d’avui amb la intenció de poder estrenar el 4d8, el primer d’enguany

| Actualizado a 01 octubre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les llums de la Tarraco Arena Plaça s’han encés a les 16.30 per viure, després de quatre anys, l’espectacle casteller més gran de món. I ho fa en la segona jornada, ja que la primera es va desenvolupar a Torredembarra diumenge passat.

Unes 17 colles castelleres d’arreu de Catalunya estan citades aquest dissabte per mostrar les seves millors construccions. Entre elles hi ha els Xiquets del Serrallo que s’han classificat per mèrits propis, i no van com a colla convidada així com havien anat en altres ocasions. Els del barri mariner volen posar-se a prova, i ensenyar tot allò que han assajat aquests dies al seu local.

Els Xiquets del Serrallo arriben al Concurs de Castells en un molt bon moment. Els de la camisa blau marí han pogut descarregar els castells bàsics de la gamma alta de 7 i han sovintejat alguns de la gamma alta de 7 com el 4d7p, el 3d7p o el 5d7. L’únic castell que no han intentat encara és el 2d7. És cert que la Diada de Santa Tecla es va suspendre per la pluja, i el temporal que hi va haver a Tarragona, i podria ser el lloc on haguessin estrenat aquest castell, però aquesta circumstància ha fet que sigui un dels seus objectius principals a l’actuació d’aquesta tarda. Conscients que és un castell que tenen, perquè ja han descarregat altres temporades, volem somiar i fer-se més grans.

Els dos cocaps de colla, Nil Martínez i David Borràs, han reconegut en diferents ocasions que treballen proves de 8 des de fa temps, i que l’any 2019 els hi va quedar molt a prop el 3d8. De fet, durant l’actuació de la Mercè, on abans dels pilars caminant va haver-hi una ronda de castells, els Xiquets del Serrallo van descarregar un perfecte 3d7, demostrant que ho tenen tot a punt per posar-hi un pis més.

Veurem si avui és el dia que els Xiquets del Serrallo assaboreixen la glòria i aconsegueixen descarregar el 3d8.

Els Nens volen el castell de 8

També hi ha a plaça els Nens del Vendrell. Els del Baix Penedès tenen com el seus ostre d’aquest 2022 el 2d7. La intenció és poder-lo repetir i fer una passa més estrenant un castell de 8.

Fa uns dies haguessin volgut avançar aquesta estrena, amb el 4d8, però una baixa de tronc no els hi va permetre, i ho intentarant fer a la TAP.

Comentarios
Multimedia Diari