ERC Valls presenta al·legacions 'possibilistes' al pressupost 2015

Aposta per les entitats civils, la participació ciutadana, la reactivació del comerç i la rehabilitació d'edificis

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup municipal d’ERC ha presentat quatre al·legacions al pressupost 2015 de l’Ajuntament de Valls. Segons el regidor Jordi Cartanyà, es tracta d’unes al·legacions «possibilistes» que pretenen «millorar alguns aspectes de la vida ciutadana». Tot i això, també va destacar que des del partit es considera que el pressupost del 2015 és força equilibrat. «S’han implementat moltes mesures de racionalitat –va dir–, però no compartim la filosofia. Haurien de ser uns pressupostos de política cooperativa entre els grups municipals».

Les al·legacions d’ERC passen per quatre eixos: la redistribució de les dotacions econòmiques entre les diferents entitats de la ciutat, la participació ciutadana en la configuració dels pressupostos, la reactivació del comerç local i la rehabilitació d’edificis.

Concretament, la primera al·legació és redistribuir part del pressupost destinat a l’Organisme Autònom Xarxa de Cultura en diferents partides. Aquest organisme rebrà durant el 2015 40.000 euros de la Diputació de Tarragona, una aportació que no s’havia previst. «Això permet minorar l’aportació de l’Ajuntament mantenint el mateix pressupost», va indicar Cartanyà.

En aquest sentit, el grup municipal proposa redistribuir aquests diners en diferents conceptes, com crear una nova línia de subvencions per la rehabilitació d’edificis amb l’objectiu de «crear polítiques actives i ajuts per la reactivació del Barri Antic».

En la segona al·legació, ERC proposa variar les partides de l’Alcaldia en 5.000 euros i revertir-los en subvencions pels diferents barris de la ciutat. «En els últims anys l’Ajuntament ha anat disminuint les ajudes materials i les associacions veïnals han d’aportar cada vegada més diners», va remarcar Cartanyà.

El grup municipal també aposta per una major implicació ciutadana en els projectes a través de la creació d’una nova partida d’inversions. Segons Cartanyà, s’haurien de disminuir les partides destinades a retribucions a càrrecs electes i a càrrecs de confiança en un 30%.

L’últim eix és el de la reactivació comercial. «Es necessiten polítiques agosarades», va dir el regidor. En aquest sentit, el grup municipal considera que s’hauria de rebaixar la partida de promoció turística, «ja que aquesta tasca es realitza a través de l’oficina de turisme» i subvencionar aquells comerços que s’implantin a la ciutat de nova creació «per incentivar els emprenedors».

Comentarios
Multimedia Diari