Es construirà una bassa d'aigua per a incendis a Santa Coloma de Queralt

La infraestructura està situada a la pedania d'Aguiló i tindrà una capacitat d'almenys 200 metres cúbics

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La Diputació de Tarragona destinarà un ajut de 23.000 euros per a construir una bassa d'aigua a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), perquè sigui utilitzada en cas d'incendi. La bassa es construirà amb formigó a la pedania d'Aguiló i tindrà una capacitat d'almenys 200 metres cúbics d'aigua, si bé el consistori pot decidir millorar i ampliar el projecte en la licitació de les obres, segons estableix el conveni signat aquest dimecres entre el president de la Diputació, Josep Poblet, i l'alcalde, Ramon Borràs. L'ens provincial col·labora amb els municipis en la lluita contra els incendis forestals amb altres iniciatives com ara la neteja de boscos mitjançant programes d'inserció laboral.

 

La nova infraestructura forma part de la llista de deu basses integrants de la xarxa bàsica de les comarques de Tarragona que s'han considerat d'interès prioritari quan a inversió, atenent la relació facilitada per la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, del Departament d'Interior de la Generalitat.

 

El projecte haurà d'assegurar l'adequat ompliment de l'aigua de la bassa, amb les canonades corresponents procedents de la xarxa d'aigua municipal i també un punt de càrrega per als mitjans terrestres, amb la instal·lació d'un hidrant normalitzat a suficient distància de la bassa. Així mateix, s'inclourà una rampa inclinada dins la bassa, per a sortida d'animals, i una tanca perimetral.

Comentarios
Multimedia Diari