VÍDEO: 'Festa per a Tothom' celebra la seva 30a i atípica edició

Festa x Tothom -22è amb participació i col·laboració de Dow Tarragona- ha adaptat també el seu programa d’actes

17 septiembre 2020 15:10 | Actualizado a 23 septiembre 2020 06:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En un any marcat per les conseqüències derivades de la pandèmia Covid-19 i que, entre altres, han alterat el calendari festiu de la ciutat de Tarragona, el col·lectiu humà que dona vida i forma a la penya festiva Festa x Tothom celebra el seu trentè aniversari.

Ho fa en un context enrarit donada la supressió o adaptació del programa d’actes de la Festa Major de Santa Tecla 2020. Unes modificacions que, lògicament, comporten també la manera en què Festa x Tothom gaudirà aquestes dates tan especials i assenyalades per als tarragonins.

En aquest context, el 30è aniversari de Festa x Tothom -22è amb participació i col·laboració de Dow Tarragona- ha adaptat també el seu programa d’actes. Així, donat que els protagonistes de la penya festiva no podran acudir a presenciar els actes de Santa Tecla, l’organització ha decidit que sigui la festa qui vagi fins als membres de Festa x Tothom.

Sota aquesta premissa, la penya festiva farà pivotar la seva activitat festiva en cinc pilars. El primer d’ells és la realització de fins a tres activitats lúdiques en diferents residències: Estela, la Muntanyeta i Sant Salvador. Allí, Festa x Tothom oferirà un espectacle, amb la companyia de la geganta Frida, primera geganta de la ciutat de Tarragona adaptada al seu ús per part de persones sordes, cegues i/o amb cadira de rodes.

Un segon eix fonamental és el que s’ha denominat “Caixa de la il·lusió”. Es tracta d’un obsequi sorpresa, en forma de caixa amb elements festius, de Festa x Tothom i d’altres, que permeti als seus receptors gaudir i reviure la il·lusió amb què normalment viuen la Festa Major de Santa Tecla. Es tracta, doncs, de capturar la festa i fer-la arribar simbòlicament als residents dels centres on Festa x Tothom hi tindrà presència física.

En tercer lloc, Festa x Tothom tindrà presència activa durant la lectura del Pregó de Festa Major, tota vegada que a la Plaça de la Font s’habilitarà un espai reservat per a 25 cadires de rodes. Aquestes seran ocupades per representants de la penya festiva, donant així visibilitat i presència al col·lectiu.

El quart pilar consisteix en la gravació d’un vídeo reportatge que resumeixi molt gràficament els 30 anys d’activitats del programa inclusiu -ara ja convertit en penya festiva- Festa x Tothom.

I finalment, el cinquè element imprescindible d’aquesta 30a edició de Festa x Tothom consistirà en la presència activa a les xarxes socials, que servirà com a eix vertebrador per a la interactivitat dels seus membres amb la Festa Major. Tot plegat tindrà lloc a través de l’etiqueta #FestaxTothom2020oficial, així com del perfil de Facebook Festa x Tothom, a on els membres de la penya festiva intercanviaran imatges, vídeos, comentaris i molt més al voltant de les celebracions en honor de Santa Tecla.

Festa per a Tothom és la fórmula inclusiva de ciutadania amb discapacitat a les festes, una iniciativa que permet que els ciutadans amb capacitats diferents puguin gaudir de les festes en honor a Santa Tecla. Tot plegat és possible gràcies a la participació, la implicació i l’entusiasme de moltes persones que, de manera voluntària, comparteixen el seu temps lliure per fer d’aquest col·lectiu una autèntica penya festiva.

Entre les persones que donen vida a Festa per a Tothom hi ha un centenar de d’empleats de Dow i familiars d’aquests que, junt amb la resta de voluntaris, conformen una penya festiva integrada per més de 240 persones i que, durant la celebració de la festa major de Santa Tecla, gaudeixen dels actes festius durant sis jornades: la crida, la revetlla, el correfoc petit, l’arrencada i el cafè, copa i puro i la Diada de Santa Tecla han conformat el programa d’actes que els membres de Festa per a Tothom ha presenciat i assaborit en directe.

Enguany, però, aquest programa s’ha vist alterat i adaptat al context actual. El que no es perd és l’esperit d’unió, d’inclusió i de participació en el major acte social i lúdic que la ciutat viu al llarg de l’any. De fet, en els seus 30 anys d’existència, més de 2.500 persones han donat vida a la iniciativa Festa x Tothom. Els seus voluntaris hi ha dedicat moltes hores del seu temps lliure per apropar i facilitar l’accés a la festa per part de persones amb altres capacitats, rebent a canvi un enorme creixement personal.

Comentarios
Multimedia Diari