Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Festes de barris i altres preocupacions a Tarragona

#TarragonaComplexa (11): Parcs inclusius, buscar el carrer més brut de la ciutat, els visitants de la Waikiki o
el ‘mamotreto’ del Miracle són algunes de les propostes que em feu mentre esperem un nou TikTok de l’alcalde

| Actualizado a 28 agosto 2022 11:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja ha passat mes i mig des del darrer circumloqui sobre la #TarragonaComplexa i m’han demanat si tornem a reprendre la marxa o potser no cobro a l’agost. Algú ja m’ha confós amb la consellera Paula Varas amb aquest ritme productiu. I com que l’estiu fa que la mandra i les idees siguin poques, emulant la consellera, faré un article participatiu, com els famosos pressupostos participatius que la consellera està portant amb gran mestratge, inaugurant darrerament un reg per a un garrofer, la instal·lació d’una barana i la instal·lació de jocs infantils davant d’un mercat. He preguntat a la gent de què vol que parli, i dels seus neguits i propostes surt l’article d’avui. D’antuvi, demano perdó.

@ojosdepanda_76 vol que enumeri els parcs inclusius de veritat de la ciutat, que segons ella acabaré aviat. El del carrer Ixart diu que no ho és (una mica sí, no?), però sigui inclusiu o no, està ple a tota hora (era una necessitat per al barri). A més entronca amb el neguit d’@athalbert sobre la cerca de parcs amb ombres. El del carrer Ixart, a l’estar on està, deu ser dels que més ombra li donen els edificis del carrer, perquè a la majoria els nens es poden banyar a l’estiu en suor. Al del Serrallo, sempre molt concorregut, han posat unes veles molt fashion, però no ens enganyem, tampoc fan tota l’ombra que caldria. En @dani__serrano em desafia a buscar el carrer més brut de la ciutat. Això donaria per fer un concurs, amb veïns de cada carrer defensant que el seu és el més brut i que fa dues setmanes que no netegen, i el conseller Jordi Fortuny enviant les brigades de neteja per deixar-los nets com una patena. Seria molt de la #TarragonaComplexa. A veure si TAC12 m’ho compra. Jo ho veig!

Com l’edil Varas, faig un article participatiu, com els pressupostos que la regidora porta amb gran mestratge, inaugurant un reg per a un garrofer, la instal·lació d’una barana i jocs infantils davant d’un mercat

Parlant de concursos, en podríem fer un amb la proposta del @fernandoprat de visitar tots els bufets japonesos de la ciutat, un estil com el concurs Joc de Cartes de TV3, on quedi proclamat el millor ‘japo’ de la ciutat. També podríem fer-ho amb totes les botigues que arreglen ungles. Es pot afirmar que som la ciutat amb la millor manicura del país?

L’@movingcoaching em demana escriure sobre totes les tipologies de visitants que a l’estiu fan cap a la platja de la Waikiki... n’hi ha per a tots els gustos: hippies, famílies, nudistes, guiris despistats, marranus, manguis... Sento decebre-la, però no sé si és possible prohibir l’entrada dels tèxtils a les platges nudistes, però entenc que els nudistes cada vegada se sentin menys respectats i còmodes. I continuant amb la façana marítima, l’@albertllop em diu que faci una dissertació sobre el mamotretro del Miracle: inici i final d’una bestiesa arquitectònica. Sembla que el final li arriba, ja que tenim uns cèntims per a la seva retirada, gràcies al projecte Europeu GreenBelt’26. Dintre de les actuacions en aquest projecte també es preveu la renaturalització del riu Francolí, que no sé si resoldrà tots els neguits d’@victortgn sobre l’assassinat del riu que l’administració autonòmica amb el vistiplau del nostre Ajuntament està realitzant amb un riu que baixa sec i on cada any moren milers de peixos. Potser la consellera Eva Miquel ens ho pot resoldre. Per ara el que tenim a la llera del riu és una bonica selva amazònica que en permetria fer una pel·li.

I també toca parlar de festes majors, i no només les de Sant Magí, ja acabades, sinó la de barris desconeguts, perquè Tarragona també existeix més enllà de l’hospital Joan XXIII, com diu @den_eq. Els veïns del Parc Francolí estan de festa aquest finde! Cinema a la fresca, amb la pel·lícula Jungle Cruise, que deu estar rodada a la llera del riu Francolí; zumba, on esperem que l’alcalde ens sorprengui amb algun ball per al seu nou TikTok, venerat i repudiat a parts iguals; tobogan d’aigua on es podria utilitzar l’aigua que es perd de la sèquia del carrer Pont i Gol cada tres dies i la traca final amb fideuà popular. Aquesta també la farà en Pitu Mosquits o al barri tenim un mestre arrossaire?

A veure si a la pròxima entrega estic més inspirat.

Comentarios
Multimedia Diari