Iceta diu que Vallès és la garantia per 'fer neteja' a Reus

El primer secretari dels socialistes catalans insisteix que les eleccions del 24M no són la primera volta del 27S

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Miquel Iceta, primer secretari del PSC, ha defensat que el seu partit, amb candidats i projectes sòlids, "mereix més confiança que altres que s'han improvisat per a l'ocasió i que venen més una marca que un projecte". Per evitar que es repeteixin les dificultats per formar govern que es viu a Andalusia i garantir ajuntaments amb governs "estables", Iceta ha posat en valor el PSC, "un partit de projecte i de persones" enfront d'altres "que vénen marques i lideratges més pensats per eleccions generals, que no per municipals". El líder socialista català també ha insistit en què les eleccions municipals del 24 de maig són eleccions de "volta única" per escollir els millors alcaldes, regidors i programes.

Miquel Iceta ha fet referència al cas d'Andalusia, on el PSOE no pot formar govern per la falta de suport de partits com Podem o Ciutadans. "Hi ha partits per governar, n'hi ha per pactar i n'hi ha que ni una cosa ni l'altra", ha criticat. El primer secretari del PSC ha recordat als votants que, per aconseguir ajuntaments "amb governs estables", que puguin garantir la gestió dels serveis necessària per a les persons cada dia, no pot dependre "del canvi d'humor d'un dirigent o d'un altre". Per aquest motiu ha animat a fer confiança al PSC. "El nostre partit realment es mereix més confiança que partits que s'han improvisat per a l'ocasió i que venen més una marca que un projecte", ha assegurat.

 

Eleccions sense segona volta

Iceta també ha assegurat que aquells que proposen les eleccions municipals del 24 de maig com la primera volta de les eleccions del 27 de setembre, "enganyen o s'enganyen". El líder dels socialistes catalans ha apuntat que aquells que parlen de sobiranisme en aquests comicis, són partits que tenen "programes febles i lideratges locals poc sòlids". "El que importa és parlar de cada lloc, de la gent i el 24 de maig són eleccions sense segona volta", ha dit. Per a Iceta és el moment d'escollir, o bé "ajuntaments capaços d'enfrontar-se a les retallades, de posar-se al costat de la gent, de promoure la reactivació econòmica", o bé "ajuntaments que pensen en altres coses que no tenen rellevància des del punt de vista del ciutadà". "Ja vindran les eleccions després de l'estiu per decidir el futur de Catalunya i la composició del Parlament. El 24 de maig triem ajuntaments, alcaldes i regidors i això és en el què centrem la nostra campanya", ha apuntat.

 

Vallès per recuperar la modernitat i l'economia de Reus

Miquel Iceta ha compartit amb el candidat del PSC a l'alcaldia de Reus, Francesc Vallès, unes hores de campanya als carrers reusencs. Per al primer secretari del PSC, Vallès és "la garantia" perquè a Reus " es faci nét" i hi hagi més transparència i control en la gestió de l'Ajuntament i les empreses municipals per evitar casos com Innova.

Vallès s'ha mostrat convençut de poder aconseguir l'alcaldia i "revertir" la situació econòmica de la ciutat. El candidat socialista considera que la capital del Baix Camp ha de tornar a ser "un referent de modernitat i avantguarda". Vallés ha criticat que en els quatre anys de govern de CiU i PP s'hagi fet un increment "insuportable" de la pressió fiscal i es registrin les pitjors dades d'atur en relació a les principals ciutats catalanes. "Amb quatre anys de malson de CiU i PP ja n'hi ha hagut prou, la gent vol canviar-ho. Reus no resistirà seguir sent una ciutat mediocre", ha apuntat.

Comentarios
Multimedia Diari