Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Inaugurat el Casal i Centre de dia de la Secuita

El vicepresident i diputat del SAM, Enric Adell, n’ha destapat la placa inaugural juntament amb l’alcalde Eudald Roca

30 septiembre 2022 09:41 | Actualizado a 30 septiembre 2022 10:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La gent gran de la Secuita compta amb un nou equipament que millora la seva salut i benestar. Cofinançat per la Diputació de Tarragona, el Casal i Centre de dia del municipi s’ha inaugurat aquest dijous a la tarda en un acte amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Tarragona i diputat del SAM de la institució, Enric Adell; de l’alcalde del municipi, Eudald Roca, i del director dels Serveis Territorials de Drets Socials de la Generalitat a Tarragona, Daniel Sagalà

Hi ha participat, així mateix, el director dels Serveis Territorials de Presidència de la Generalitat a Tarragona, Àngel Cortadellas; el secretari per a l’Administració de Justícia, Eusebi Campdepadrós; el senador Josep Rufà; les diputades de la Diputació Marta Blanch i Sílvia Puerto, i les regidores i regidors de la corporació municipal.

La Diputació ha aportat 339.373,90 € per a aquest nou equipament, que també ha comptat amb finançament de la Generalitat, de l’Ajuntament de la Secuita i de Fons de la Unió Europea pel Desenvolupament Rural. Situat al costat de la zona d’equipaments esportius, l’edifici compta amb una superfície total construïda de més de 400 metres quadrats i disposa de dos espais diferenciats. El primer es destina a un ús lúdic i de serveis per la gent gran, amb una sala de més de 100 m2, divisible en tres sales -on es poden organitzar conferencies, lectures, concerts, projeccions, activitats, manualitats, balls, àpats...-, perruqueria-podologia, control d’accés, un gran espai diàfan d’entrada i una terrassa exterior privada. Aquest espai és de lliure accés per la gent gran del municipi.

L’altra part de l’edifici és d’accés restringit, de caire tutelat i hospitalari, i es destina a aquelles persones grans que necessiten d’una atenció més especifica i professional. Està adaptat a necessitats més hospitalàries de dia i compta amb sala de consulta mèdica-rehabilitació, sala de control d’infermeria, dutxa geriàtrica, lavabos, vestidors, vestidors de personal, bugaderia, cuina, menjador, sala d’activitats i repòs, espai exterior privat i enjardinat i sala d’equips tècnics. La seva capacitat màxima és de 20 usuaris. A tots dos espais han prioritzat els criteris d’eficiència energètica, llum natural, climatització i adaptació de l’accessibilitat.

Comentarios
Multimedia Diari