Jornada de Pedagogia de l’Art i Museus a Tarragona

S’adreça a agents culturals, estudiants, professionals de l’educació i educadors de museus i d’espais d’art

| Actualizado a 05 abril 2019 08:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) acull el pròxim dimecres, 10 d’abril, la XVI Jornada de Pedagogia de l’Art i Museus en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV). La jornada, adreçada a universitaris i professionals del món educatiu i museístic, enguany tractarà sobre la creativitat. 

Sota el títol ‘Museus i creativitat. Art i pensament creatiu per a un món canviant’, la jornada comptarà amb la participació de diversos experts que compartiran les seves experiències i perspectives sobre el potencial conjunt de l’art, la creativitat i l’educació. 

Els ponents parlaran de la creativitat en el marc de les arts, però també aparellada amb habilitats com la flexibilitat de pensament, la fluïdesa d’idees o la capacitat de respondre a un problema, entre d’altres. 

La XVI Jornada de Pedagogia de l’Art i Museus comptarà amb les ponències de la professora de l’Àrea de Didàctica de l’Expressió Plàstica de la Universitat de Santiago de Compostel·la, Cristina Trigo; les tècniques del Departament d’Educació del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Esther Fuertes i Sandra Figueras; la docent i productora de projectes EducArtístics, Marta Berrocal; les membres de l’equip Bolimi. Art i Educació, Vane Julián i Lila Pascual, i les professores de dibuix d’Educació Secundària i Batxillerat i coordinadores del projecte L’artista va a l’Escola, Eloisa Valero i Thais Salvat. 

Les inscripcions es poden fer al web del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (www.dipta.cat/mamtpedagogic). L’assistència a la jornada té un cost de 16 euros.

Tallers creatius
D’altra banda, també es realitzaran tallers creatius complementaris a la jornada, a l’Aula d’Art de la Universitat Rovira i Virgili. El 9 d’abril a la tarda es durà a terme el taller Construcció d’escultures amb materials plàstics, a càrrec de l’artista Ester Fabregat, i l’11 d’abril a la tarda Creació d’un mural participatiu, amb Nil Bartolozzi. Les inscripcions als tallers s’han de fer a banda a aulaarturv@gmail.com i les places són limitades. 

L’objectiu de la jornada de Pedagogia de l’Art i Museus del MAMT és posar en valor la utilitat pedagògica dels museus. Per aquest motiu, els destinataris són principalment agents culturals de la demarcació, professionals de l’educació, estudiants i educadors de museus i d’espais d’art. 

Comentarios
Multimedia Diari