La capçalera del Circ romà de Tarragona recupera la cota original de la sorra

L'Ajuntament hi aboca 160 metres cúbics de grava i enjardina un talús amb 8.000 plantes

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Este Nàstic no tiene cara de play off. Lo cierto es que no la ha tenido durante las últimas semanas porque a la hora de la verdad no ha sacado a relucir la personalidad necesaria para un equipo que quiere estar arriba.

El Circ romà de Tarragona és ara més fidel a l'aspecte que presentava ara fa 2.000 anys. Després de les actuacions dutes a terme per recuperar la porta triomfal i per millorar la zona del Trinquet Vell, l'Ajuntament ha enllestit una intervenció a la capçalera del monument amb la intenció d'ordenar visualment l'espai i de fer més intel·ligibles les parts d'època romana que es conserven. Així, s'han dipositat 160 metres cúbics grava a la zona d'arena del circ per aconseguir recuperar la cota original, s'ha enjardinat un talús amb 8.000 plantes, s'han netejat les pedres visibles i s'hi ha instal·lat un plafó informatiu. La intervenció ha tingut un cost de poc més de 42.600 euros.

Durant una visita a la zona amb l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, la tinent d'alcalde de Patrimoni, Carme Crespo, ha avançat aquest dimecres que han tornat a demanar una subvenció per museïtzar el tram del Circ romà que s'ubica a la vora de la plaça dels Sedassos. En aquesta ocasió, han presentat el projecte a la convocatòria de l'1% cultural del govern espanyol després que la Generalitat descartés incloure'l en la convocatòria dels fons FEDER. Aleshores la intervenció estava xifrada en uns 335.000 euros i, entre d'altres, preveia construir una graderia seguint el perfil original del Circ.

Comentarios
Multimedia Diari