La Generalitat declara desert el concurs públic per gestionar El Tòful de Mar

Es van rebre cinc propostes, dues de les quals no es van poder admetre per haver-se presentat fora de termini, i les altres tres han quedat excloses per incomplir els criteris tècnics requerits al plec de condicions

| Actualizado a 23 abril 2019 21:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat ha declarat deserta la licitació per atorgar una concessió de domini públic d’uns espais destinats a bar-restaurant en un immoble (El Tòful de Mar) propietat de la Generalitat, situat a la Platja Llarga de Tarragona.

D’acord amb una resolució que publica avui el DOGC, es van presentar un total de cinc ofertes, dues de les quals no es van poder admetre a tràmit per haver-se presentat fora de termini, i les altres tres han quedat excloses per incomplir algunes de les clàusules reguladores de la licitació.

Davant d’aquesta situació, la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat convocarà un nou concurs en les properes setmanes.

El passat 6 de febrer, la Generalitat va treure a concurs l’adjudicació de la concessió de domini públic d’aquest immoble on fins el passat 14 de desembre hi havia el restaurant “El Tòful de Mar”.

Es tracta d’un espai de dues plantes amb dues terrasses que sumen una superfície total de 698,95 m2.

L’expedient de recuperació de la propietat del Iot, pendent de resolució El restaurant el Tòful es trobava situat en el mateix immoble propietat de la Generalitat, a la planta baixa del qual hi ha un altre espai dedicat als serveis de bar i restaurant conegut com “El Iot”.

El 20 de maig del 2015 el departament d’Economia va atorgar un permís d’ocupació temporal per un període màxim de tres anys als propietaris d’ambdós establiments.

Tres anys després, en el moment en què finalitzava el permís, la Generalitat els va concedir una pròrroga fins al 30 de novembre del 2018. Aleshores, els propietaris havien de lliurar a l’Administració les instal·lacions lliures, buides i en perfecte estat de conservació. L’objectiu de la Generalitat era poder treure a concurs la seva 12 d’abril del 2019 concessió, en règim de publicitat i concurrència, per continuar-los explotant com a bars restaurants.

El Iot segueix obert, però...

A dia d’avui, passats més de 4 mesos des de la data de caducitat de la concessió, el propietari del restaurant “El Iot” encara no ha deixat l’immoble i segueix desenvolupant la seva activitat, tot i no disposar del títol jurídic per fer-ho, ja que el permís temporal d’ocupació s’extingia el 30 de novembre.

Davant d’aquesta situació, el departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda va incoar un expedient patrimonial de desnonament administratiu per recuperar la possessió del bé propietat de l’administració, que segueix la seva tramitació.

El passat 4 de març, el DOGC i el BOE publicaven la resolució de l’expedient de desnonament administratiu, segons la qual es notificava al propietari -després de dos intents infructuosos de fer-ho personalment-, que havia de deixar l’immoble en un termini de vuit dies hàbils. D’acord amb la normativa en matèria de patrimoni, l’incompliment d’aquest requeriment pot comportar multes coercitives de fins al 5% del valor de l’immoble. L’afectat, però, va presentar un recurs que està pendent de resoldre.

Comentarios
Multimedia Diari