Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La història romana, protagonista d‘un ‘mapping’ a Tarragona

Projectat al Castell del Rei, és una de les propostes del Patronat de Turisme per atraure visitants de proximitat, aquestes festes nadalenques

| Actualizado a 27 diciembre 2022 23:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tarragona, per Nadal, està plena de coses per fer. Més enllà del tradicional Parc de Nadal, la ciutat també acull aquests dies aquells turistes que volen aprofitar la tranquil·litat de les dates nadalenques per descobrir Tarragona, i és per això que el Patronat de Turisme de la ciutat ha engegat una campanya per atraure visitants de proximitat. Aquest dimarts al vespre va tenir lloc una de les activitats més cridaneres d’aquesta graella de propostes: la projecció d’un mapping a la façana de la Torre del Pretori.

Desenes de curiosos estaven preparats, des del Passeig de Sant Antoni, les escales i la gespa del Pretori o fins i tot des del punt privilegiat de l’interior i les voltes del Cric Romà, per veure la primera projecció de la tarda, a les 18:30h. Hi havia expectació, sobretot pels més petits.

Al llarg de nou minuts i mig, el mapping es va projectar, des del Circ, acompanyat d’una música però sense diàlegs, especialment pensat per tothom. La projecció va aconseguir la il·lusció visual de tallar, literalment, la Torre del Pretori i, d’aquesta manera, poder accedir-hi. La Nina d’Ivori i una perduda estrella de Betlem jugaven tot entrant i sortint de les finestes mentre el vídeo projectat feia un repàs a la història romana de la ciutat com a protagonista principal. Aigua, regals, gominoles i diversos mitjans de transport van completar la creació especialment pensada per un públic infantil. En acabar la primera projecció, el públic ho va agrair amb uns tímids aplaudiments i les opinions, certament, van ser diparts entre els espectadors. Pels visitants de fora de la ciutat (procedents d’altres indrets de Catalunya), la projecció va ser d’allò més interessant i el joc des les voltes del Circ, més. En canvi, el públic tarragoní va ser més complicat de convèncer. Es va projectar diverses vegades més fins a les 20h, en el que era l’únic dia de projecció.

El mapping és una proposta de llum i so del Patronat de Turisme de Tarragona, recuperada de fa sis anys, quan el llenç era la Catedral de la ciutat. Però n’hi ha d’altres, entre les quals, un làser infantil a espais singulars, les tardes d’avui fins el 30 de desembre. I un total de vuit visites guiades pel Circ romà i la Torre del Pretori amb tastos de vins de la DO Tarragona representatius dels valors patrimonials, culturals, naturals i enogastronòmics de Tarragona. Una proposta, aquesta darrera, que ja ha exhaurit les dos-centes localitats gratuïtes que s’havien obert fins el 30 de desembre, segons informen del Patronat de Turisme.

L’objectiu és atraure un visitant de proximitat per aquestes festes nadalenques, d’estades habitualment curtes, amb un programa pensat tant per ells com pels propis tarragonins, grans i petits.

Comentarios
Multimedia Diari