La neu qualla a cotes molt baixes de diversos punts de les comarques de Barcelona, Tarragona i Lleida

Hi ha una quinzena de carreteres afectades i s'ha suspès el transport escolar a l'Anoia, la Segarra, les Garrigues i la Terra Alta

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Neva des d'aquest matí a primera hora a cotes molt baixes de diversos punts de les comarques de Barcelona, Tarragona i Lleida. La neu està quallant a poblacions com Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès, Gelida Soses i també a la part alta de la ciutat de Barcelona, a la zona del Tibidabo. S'ha suspès el transport escolar a les comarques de l'Anoia, la Segarra, les Garrigues, la Terra Alta i a les localitats de Rasquera i Tivissa a la Ribera d'Ebre. El Servei Català de Trànsit indica que la neu obliga a tallar l'AP-2 de Soses a l'Albornar, hi ha circulació intensa a l'A-2 a Abrera fins al Bruc per la neu acumulada i també hi ha neu a la calçada a la zona dels túnels de Vallvidrera.

Protecció Civil demana extremar la precaució en la mobilitat fins no es retiri el front de precipitacions en forma de neu que afecten les zones interiors de les comarques del prelitoral i litoral de les comarques de Barcelona i Tarragona i també Pla de Lleida i comarques sud de la Catalunya Central. Aquesta situació es mantindrà fins mig matí com a mínim, segons el Servei Meteorològic de Catalunya .

El Servei Català de Trànsit informa que des del voltant de dos quarts de nou del matí hi ha 15 vies afectades per la neu i algunes d'aquestes presenten molts problemes de circulació. Entre aquestes, destaca l'AP-2, que està tallada entre Soses i l'Albornar. A més, hi ha plaques de gel i neu a la calçada a l'A-2 entre Tàrrega i el Bruc i a l'AP-7 entre Tarragona i Martorell.

A la N-230 hi ha restringit el pas als vehicles de tercera categoria entre Vilaller i Vielha, és obligatori circular amb cadenes a l'L-511 entre Abella de la Conca i el Port de Boixols, a la C-1412b entre Artesa de Segre i el Port de Comiols, la C-142 b entre Tanau i el Pla de Beret, i la C-28 està tallada entre Vaquèira i la Peülla per risc d'allaus i és obligatori portar cadenes de la Peülla a Casa Sastrada.

La BV-4024 està tallada entre Guardiola de Berguedà i el Coll de Pal i a mé és obligatori portar cadenes entre Bagà i el Coll de Pal, la BV-4031 està tallada a Castellar de N'hug, la BV-4243 és obligatori dur cadenes entre Castellar del Riu i els Rasos de Peguera, la BV-5119 està tallada a Fogars de Montclús, la BV-1415 ha quedat tallada entre Cerdanyola i Barcelona, la BV-2204 està tallada a Santa Margarida de Montbui i la N-141C és obligatori portar cadenes a l'alçada de Moià

S'ha suspès el transport escolar a les comarques de l'Anoia, Segarra, les Garrigues, Terra Alta i de les localitats de Rasquera i Tivissa a la Ribera d'Ebre. També estan suspeses les línies de Moià, Castellbell i el Vilar i Viver i Serrateix al Bages.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 250 avisos per incidències derivades de la neu o presència de gel a les vies. S'han derivat el 90% a Mossos d'Esquadra i Policies Locals i la resta a Bombers de la Generalitat, que han realitzat una quinzena de serveis d'assistència per problemes en carreteres de les comarques de Lleida i Barcelona, a Bombers de Barcelona i al SEM.

Del total d'avisos, 31 s'han fet al Segrià, 28 a l'Alt Penedès, 20 al Baix Llobregat, 16 al Bages, 14 a l'Anoia, 13 a les Garrigues i 11 a la Conca de Barberà, Osona i Noguera, respectivament.

Comentarios
Multimedia Diari