La Pobla de Montornès millora la seva seguretat viària

El consistori ha elaborat un projecte per fer més fiable el pas de la carretera T-210 pel nucli urbà, al passeig de l'Estació

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de la Pobla de Montornès coneixedor de la perillositat que suposa la carretera local T-210 al seu pas pel nucli urbà de la població ha elaborat un projecte per millorar-ne la seguretat viària, tant del trànsit de vehicles com del pas de vianants. Cal recordar que aquesta carretera s’inclou dins de la xarxa viària de la Diputació de Tarragona i que el tram d’un quilòmetre i escaig de longitud es correspon al passeig de l’Estació, que és la travessia del poble

Aquest projecte serà sotmès a aprovació en el proper ple municipal del consistori de la Pobla, i segons ha manifestat el seu alcalde, Josep Maria Santamaria, les obres previstes podrien inciar-se tres mesos després del vist i plau del plenari. L’actuació, que està pressupostada inicialment en 450.000 euros, serà finançada en la seva totalitat per la Diputació de Tarragona.

En concret, el tram subjecte a les obres de millora abraçarà des de l’accés sud a la població, a l’altura de l’edifici de la Cooperativa Agrícola, fins passat el pont de l’AVE, en direcció a la Nou de Gaià. Davant la Cooperativa, abans de la perillosa corba, és previst la construcció d’un ressalt per a pas elevat de vianants que obligui alentir la velocitat dels vehicles, i també la construcció d’una illeta a la cruïlla de la carretera amb el carrer del Mar, per tal de distribuir el trànsit en els dos sentits de la marxa. Aquesta ordenació farà variar la disposició de la zona d’estacionament, a tocar de la carretera, i els vehicles hauran d’aparcar en posició ‘d’espina de peix’ i evitar que els mes grans, ara aparcats en bateria, ‘guaitin’ a la calçada. També en aquest punt, però a la banda contrària, els esglaons que salven el desnivell seran substituïts per una rampa que permeti l’accés en cadires de rodes, carrets de la compra o cotxets dels infants.

Al llarg del passeig de l’Estació i de forma equidistant s’hi faran dos passos més per a vianants, l’un davant el pàrquing nou del passeig i l’altre tocant la parada de l’autobús. Finalment, es crearà una nova vorera en el marge oest des del pont de l’AVE fins enllaçar amb la vorera que baixa de la zona del Castell de Montornès, amb carril bici inclòs. Permetrà connectar, a peu, els dos nuclis i sense la perillositat d’aquest punt negre on ja s’ha hagut de lamentar algun accident. A tot això cal afegir la construcció de desguassos de les aigües pluvials dels vorals, que desembocaran al torrent.

Amb totes aquestes millores, el pas de la carretera local tindrà un disseny i seguretat viària pròpia de passeig urbà.

Comentarios
Multimedia Diari