Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La restauració tarragonina recupera la tendència anterior a la pandèmia

L’onada de calor viscuda durant la primera quinzena de juliol atreu més visitants a destins de platja

| Actualizado a 16 julio 2022 19:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sector de la restauració tarragonina valora molt positivament la primera quinzena de juliol, amb registres d’ocupació similars als previs a la pandèmia.

L’onada de calor dels darrers dies, sumat a la manca de restriccions sanitàries, han propiciat que els destins de costa s’hagin beneficiat de més visitants, segons el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT), Francesc Pintado. “Fins ara, els turistes buscaven zones poc massificades i a la Costa Daurada interior vam viure una temporada rècord. Enguany, que recuperem dades de 2019, s’ha notat una davallada”, ha apuntat Pintado.

Tot i les bones perspectives al litoral, l’associació remarca que la inflació pot entorpir el negoci de la restauració aquest estiu.

Durant els primers quinze dies de juliol, el volum de feina entre els restaurants de costa i els de l’interior de la demarcació de Tarragona ha estat notablement diferent, tal com asseguren des de l’AEHT.

N’és un exemple el Restaurant La Morera, ubicat a la comarca del Priorat, que després de la pandèmia, ha notat una rebaixa de les reserves respecte a l’estiu passat.

Amb aquest context i revisant les dades d’ocupació d’anys anteriors a la pandèmia, la propietària Maria Jesús Sánchez ha decidit fer deu dies de vacances a partir d’aquest dilluns. “Històricament, el juliol és econòmicament complex per continuar oberts. Per això, tanquem deu dies per descansar i tornarem a l’agost a ple rendiment”, ha apuntat Sánchez.

Es tracta d’una imatge oposada a la dels locals ubicats al litoral, com és el cas del Deliranto de Salou, al Tarragonès. El xef Pep Moreno ha remarcat que els caps de setmana els restaurants de la zona s’omplen amb reserva i sense. La previsió del sector de cara a la setmana vinent i especialment a partir de l’agost, és que les agendes dels establiments s’omplin, tant de clients nacionals com internacionals. Segons Moreno, tot i que aquesta primera arrencada de l’estiu ha estat “positiva”, amb un nivell d’ocupació entorn del 70%, encara no s’ha arribat a nivells d’anys previs a la pandèmia i dependrà de les pernoctacions dels visitants.

Diferent ocupació, mateixes preocupacions

Per contra, les preocupacions envers aquesta temporada estival coincideixen tant a la platja com a la muntanya. El president de l’AEHT, Francesc Pintado, ha insistit que tot i que les previsions apunten a un estiu “històric i excel·lent”, existeixen factors negatius que compliquen el negoci, com és el cas de la pujada generalitzada dels preus a causa de la inflació que afecta el conjunt del sector. Després d’un període de vacances sense restriccions sanitàries, els professionals veuen amb preocupació l’arribada de la tardor i amb ella, despeses vinculades a un nou curs escolar per a moltes famílies.

A curt termini, l’altra inquietud que tenen els restauradors té a veure amb la dificultat per aconseguir personal qualificat que vulgui treballar a l’hostaleria després de la pandèmia. Per tot plegat, molts negocis han hagut de reorganitzar les plantilles i fins i tot, els serveis que ofereixen als clients.

Comentarios
Multimedia Diari