Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La URV gastarà el romanent en equipament docent i pressupostos participatius

La Rovira i Virgili tanca l’exercici amb un superàvit de 122.000 euros. El Consell de Govern aprova la posada en marxa del teletreball

27 junio 2022 21:04 | Actualizado a 27 junio 2022 23:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La URV ha tancat el pressupost de 2021 amb un romanent genèric de 122.886 euros, que es destinarà a equipament docent, pressupostos participatius i associacions universitàries. Així ho ha aprovat el Consell de Govern d’aquest 27 de juny, on s’ha presentat l’auditoria favorable dels comptes anuals de 2021. Més concretament, el romanent genèric es distribuirà en tres partides: 61.947 euros per a equipament docent, incrementant així la dotació del programa de cofinançament d’equipament docent perquè els centres assumeixin una part menor del cost; 50.000 euros seran per als pressupostos participatius compromesos pel nou equip de govern, en què els estudiants decidiran a quins projectes preestablerts es destinaran aquests diners, i 10.993 euros seran per a associacions de la comunitat URV.

Aquest romanent prové d’uns ingressos superiors als pressupostats i de despesa no executada. Pel que fa als ingressos, l’increment prové sobretot per la transferència ordinària de la Generalitat: si bé la subvenció rebuda es va ajustar al pressupost, va haver-hi un augment per la compensació de la reducció de taxes d’aquest curs 2021-22 i una compensació dels increments retributius del personal l’any 2021. A més a més, els ingressos de matrícula del curs 2021-22 també van ser majors que l’any anterior.

Hi haurà 61.497 € per material; 50.000 per comptes participatius; i 10.000 per associacions

Pel que fa a les despeses, s’ha executat tot el pressupost sense poder deixar afectada la partida de fons addicionals pendents de pagar a final de 2021 corresponents al PAS, que s’han dotat del superàvit primari. Les despeses estructurals de funcionament, com ara la neteja, seguretat o consum d’energia elèctrica, s’han executat en un 95,3% del pressupostat. I pel que fa a les despeses corrents de funcionament, també hi ha hagut una menor despesa executada.

Treball telemàtic

Després de l’aprovació de l’acord marc per fomentar un model de treball del PAS mixt (presencial i a distància) en el darrer Consell de Govern, en el d’aquest dilluns ja s’ha aprovat la posada en marxa del teletreball. Aquesta modalitat serà voluntària i reversible i s’estructurarà de forma que es garanteixi l’atenció presencial. Per acollir-s’hi, caldrà, entre altres qüestions, que les tasques es puguin desenvolupar de forma no presencial, superar la formació prevista per al teletreball, i disposar dels mitjans tècnics i connexió a Internet. El PAS podrà fer entre una i tres jornades de treball en aquesta modalitat, i cada unitat podrà fixar un dia setmanal de presència obligatòria per a tots els treballadors.

En la mateixa sessió s’ha aprovat la modificació de la Normativa de reconeixement al personal docent i investigador per a la dedicació de càrrecs i responsabilitats per crear la figura del comissionat o comissionada amb una retribució equiparable a vicerector com a màxim, de forma proporcional en funció de les competències que li assigni el rector o rectora, així com i una reducció docent i l’atribució de punts per càrrec de gestió. Actualment no existeix aquesta figura i els membres de l’equip de govern eren fins ara vicerectors i adjunts al rector.

Comentarios
Multimedia Diari