La URV premia dues tesis doctorals escrites en català per prestigiar-ne la llengua

Els premis s'emmarquen dins de la primera edició dels premis Josep Maria Pujol i Sanmartín

07 abril 2022 10:58 | Actualizado a 07 abril 2022 11:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha premiat dues tesis doctorals escrites en català amb l'objectiu de prestigiar aquesta llengua en l'àmbit acadèmic, segons informa la universitat tarragonina.

La primera edició dels premis Josep Maria Pujol i Sanmartín ha distingit la tesi "Influència de les alertes de seguretat de medicaments sobre la prescripció en l'àmbit de l'atenció primària de salut", d'Isabel Rosich. Aquest treball de Ciències Mèdiques Bàsiques conclou que el disseny d'intervencions específiques per comunicar alertes de seguretat pot millorar la seguretat dels pacients. També ha estat premiada la tesi de Xavier Cela "Masculinitats (in)habitables: transaccions, gènere i patiment mental entre adolescents i joves", sobre la construcció cultural de la masculinitat.

Totes dues tesis seran publicades en la col·lecció Cum Laude del segell editorial Publicacions URV. El premi, impulsat per la Comissió de Política Lingüística de la Universitat, té com a objectiu estimular l'ús del català i prestigiar-lo com a llengua de ciència. El jurat ha remarcat la qualitat de la investigació de les tesis doctorals presentades als premis i l'alt interès divulgatiu que tenen una part d'aquestes.

Comentarios
Multimedia Diari