L'ACA millora el funcionament de captacions d'aigua de la presa de Siurana

Les tasques han consistit en reparar la bomba que hi ha al desguàs de fons

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Agència Catalana de l'Aigua ha millorat el funcionament de les captacions d'aigua que hi ha a la presa de Siurana, a la comarca del Priorat. Els treballs, amb una durada de tres mesos i amb un cost de 5.500 euros, s'han concentrat, principalment, en reparar i millorar el funcionament de la bomba que permet captar aigua des del desguàs de fons (base de la presa), segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat. Així mateix, també s'ha instal·lat un variador de freqüència que farà més eficient l'operativitat de la bomba i reduirà el seu consum energètic.

El Departament recorda que el sistema de captació d'aigua per a l'abastament des de la presa de Siurana agafa el recurs mitjançant dues cotes diferents: una corresponent als desguassos de mig fons i l'altra als desguassos de fons. L'operativitat de les dues captacions, per tant, és fonamental per a la garantia del servei, ja que en moments en què les reserves estiguin baixes es podrà captar aigua des del desguàs de fons. Per tant, els treballs duts a terme incrementaran la garantia en el subministrament, ha apuntat el Departament.

La presa de Siurana va ser construïda l'any 1972 i destina l'aigua emmagatzemada a satisfer les demandes tant urbanes com agrícoles.

Comentarios
Multimedia Diari