L'Ajuntament de Tarragona anul·larà la sanció a la CUP imposada ahir per la Guàrdia Urbana

La portaveu socialsita, Bego Foria, respon a les crítiques i admet que el cos policial es va equivocar en multar un partit

| Actualizado a 19 mayo 2017 15:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Tarragona no ha tardat ni 24 hores a reaccionar davant la sanció administrativa que aquest dimarts la Guàrdia Urbana va imposar a un membre de la CUP per distribuir propaganda a favor del referèndum al centre de Tarragona. Ho ha anunciat, mitjançant Twitter, la portaveu del consistori, Begoña Floria, que no ha explicat perquè els agents van multar la CUP, però ha admès que va ser un error: 

 

 

Les crítiques contra l'Ajuntament i l'acció de la Guàrdia Urbana de Tarragona, que segons la CUP va ser l'única policia municipal de Catalunya que va actuar d'aquesta manera, no es van fer esperar gaire ahir a la tarda a les xarxes socials. De fet, aquest dimecres, la regidora socialista també ha respost un tuit que feia públic un bocí de l'ordenança municipal que demostraria l'error o arbitrarietat comesa per la Guàrdia Urbana contra els membres de la CUP. Floria reconeixia, de pas, que la policia municipal no havia tingut en compte una circular que impedeix multar partits polítics. 

 

 

 

El motiu de la sanció per part dels agents del cos armat va ser, segons explicava la CUP que recollia la multa, "realitzar qualsevol modalitat de publicitat sense autorització". La regidora Laia Estrada va remarcar que "s’han repartit 250.000 butlletes arreu del país i Tarragona ha estat l’únic lloc on algú ha estat multat per defensar el referèndum". El conseller cupaire Jordi Martí Font hi va afegir que "novament l’alcalde Ballesteros persegueix l’independentisme tarragoní amb els mitjans que té al seu abast". Des de la CUP van considerar que és "ridícul i lamentable que a la nostra ciutat es practiqui la persecució política tal com ha succeït".

 

 

Sobre el cas, també es va posicionar el portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, que va demanar explicacions a l'equip de govern: 

 

 

Aquest dimecres, en la darrera de les seves piulades sobre el cas, la portaveu socialista Begoña Floria, demanava tranquil·litat:

 

Comentarios
Multimedia Diari