L’empresa Castell d’Or trasllada la seva seu a Vila-rodona

Des de 2006 estava a Vilafranca del Penedès. El canvi es deu a la necessitat de tenir més espai per al creixement del grup, que agrupa tretze cellers i tres plantes embotelladores

| Actualizado a 02 octubre 2020 06:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

A l’espera de la inauguració oficial, Castell d’Or ja ha ubicat a Vila-rodona les oficines centrals. Estan ubicades en el flamant edifici que ha construït a la carretera de Santes Creus, a tocar del Celler Cooperatiu d’aquest municipi de l’Alt Camp. Fins ara, i des de la seva creació l’any 2006, aquest grup format per la unió de 13 cellers havia tingut la seva seu a Vilafranca del Penedès.

El trasllat dels serveis centrals es va fer efectiu el passat setembre, i les oficines es troben totalment operatives, malgrat no haver-se completat la finalització de tots els espais, com ara la zona de visites, que té un caràcter lúdic, pensat per a la realització d’activitats i tast dels vins i caves, així com visites programades. Per aquest motiu, des de l’entitat confien a poder procedir a l’acte inaugural el desembre o inicis de gener.

El nou edifici té una superfície de 9.500 m2 i consta de dues plantes subterrànies amb una capacitat per a 10,5 milions d’ampolles i 1.053 palets, així com un magatzem logístic de 1.840 m2. La inversió ha estat de 5,5 milions d’euros i el cost s’ha finançat mitjançant un ajut del Pla de Suport del Sector Vitivinícola, crèdits hipotecaris i recursos propis.

De bon principi el domicili fiscal i serveis centrals es van establir a Vilafranca del Penedès, considerada capital del vi i del cava, per la seva vinculació al producte. Des de Castell d’Or entenen que estratègicament ha estat una aposta encertada durant aquests anys «puix que ha permès mantenir un contacte directe amb diferents agents del territori vinculats amb el món vitivinícola».

Apostar per Vila-rodona

En l’actualitat, el grup Castell d’Or, que presideix Adrià Rabadà, està integrat per tretze cellers. La companyia compta amb tres plantes elaboradores i embotelladores de vins i cava: Vila-rodona –que és la més gran– l’Arboç i l’Espluga de Francolí.

Les raons per les quals s’ha procedit al trasllat de la seu social de Vilafranca a Vila-rodona segons Jordi Amell, gerent de Castell d’Or, perquè «a Vila-rodona hem pogut trobar un espai més adequat al creixement de la nostra empresa i al costat del principal centre productor del grup, que és el celler modernista de Vila-rodona. Era un canvi necessari donat que hem crescut exponencialment i necessitàvem ser-hi a prop». Aquest fet, segons Amell, «incrementarà l’eficiència de Castell d’Or, podrem unificar processos de producció, crear sinergies i potenciar la comunicació amb la planta de producció i tot l’equip que en forma part, sense desvincular-nos de la resta de cellers».

El grup Castell d’Or ha estat reconegut amb tres medalles d’or i cinc de plata al 27è Concours Mondial de Bruxelles celebrat el setembre a la ciutat de Brno (República Txeca), en el que han participat 8.500 vins de 46 països productors d’arreu del món.

Comentarios
Multimedia Diari