Les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre es bolquen en la Marató

Centenars d'activitats organitzades a la majoria de municipis de la demarcació recullen fons per la investigació de les malalties del cor

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les samarretes vermelles dels participants a la cursa solidària per la Marató han omplert els carrers de Tarragona de bon matí. Uns 900 atletes, entre adults i infants, s'han animat a córrer per una bona causa i han aconseguit recaptar uns 5.000 euros. Però una de les iniciatives més innovadores l'hem trobat a la Tarraco Arena Plaça, on el grup d'instagramers Clikcat ha preparat dos dies de tallers fotogràfics a favor de la investigació de les malalties del cor. A les Terres de l'Ebre no s'han quedat enrere, i ahir a Tortosa es va veure una de les activitats més vistoses, l'encesa d'un miler de torxes a la plaça Alfons XII. Caminades, festivals artístics i àpats populars acabaran d'omplir la jornada.

 

Sito Moriana, director tècnic de la cursa solidària per la Marató a Tarragona, s'ha mostrat molt satisfet d'haver superat, en la seva tercera edició, tant la participació com la recaptació dels anys anteriors. També ha destacat que a més de la cursa d'adults s'han fet quatre curses infantils, perquè els més petits també s'impliquin i col·laborin amb la Marató.

 

Entre els corredors, moltes històries personals, com la de l'Eduard, que fa poc que corre i que s'ha animat a participar perquè "sempre he col·laborat amb la Marató, faig de telefonista a la nit", i enguany a més "perquè el meu pare pateix del cor i és un motiu més per participar". També la Nerea i la Judith, dues noies molt joves, s'han animat a córrer "per una bona causa". La Nerea, però, també corre pensant en algú, concretament en la seva àvia. "Té una malaltia al cor", ha explicat, "i corro per ella". Però com ha manifestat l'Àngel, un altre dels atletes, "no cal conèixer algun afectat per ser solidari amb els altres".

 

Vermut solidari

Molt a prop d'on s'ha fet la cursa, a les Escales Reials del Port de Tarragona, els Xiquets del Serrallo han organitzat un vermut solidari en col·laboració amb Feel Vermut, una plataforma de promoció d'aquest aperitiu de l'ajuntament de la ciutat. Mentre uns hi han posat la beguda -a un euro i mig, destinat a la Marató, amb una previsió de servir-ne més de 400-, la colla castellera del barri mariner de Tarragona han realitzat tallers infantils o una masterclass de zumba. "Tot relacionat amb bellugar el cor", ha exposat Gemma Lladó, membre de la colla. Amb l'activitat han aconseguit recollir 1.163 euros, tal i com ha explicat la colla al seu Twitter.

 

A més, dos estudiants de medicina han pres la tensió arterial a tots aquells que ho han volgut, i han donat consells de salut relacionats amb les malalties del cor. Sílvia Briansó ha dit que es troben amb tot tipus de casos, i és que "hi ha gent que es preocupa molt i està molt bé de tensió", mentre que altres accedeixen a fer-se la prova perquè els anima algun familiar i es troben que la tenen més alta del que caldria.

 

Tallers fotogràfics per la Marató

Una de les iniciatives més innovadores que s'han fet a Tarragona en aquesta jornada solidària han estat els tallers fotogràfics organitzats per Clikcat, un grup d'instagramers que gestionen un dels perfils d'Instagram amb més seguidors a Catalunya, 13.000 en total. Amb una aportació mínima de deu euros, més d'una cinquantena de persones han pogut gaudir, entre ahir a la tarda i aquest matí, de conferències i tallers sobre fotografia impartits per professionals del gremi. "Aquí aprenem a fer coses que després ens serviran", ha assegurat Montse Ferré, membre de Clikcat, "i a sobre recaptem fons per la Marató". És "genial, tots els cors contents", ha celebrat.

 

Les Terres de l'Ebre, amb la Marató

Tortosa ha acollit nombroses activitats per recaptar fons per la investigació de les malalties del cor i, per exemple, aquest matí ha viscut una caminada organitzada pel Campus de les Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili -inclosa en les curses solidàries de les universitats de la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables-. Una iniciativa que ha recollit 2.600 euros. Ahir al vespre, també es va poder veure una de les activitats més vistoses, a càrrec de l'associació Va per tu Vidal. Va ser una encesa de torxes en forma de cor que va omplir la plaça Alfons XII de la capital del Baix Ebre.

 

Municipis de tota la demarcació han preparat activitats de tot tipus, com ara espectacles, concerts, àpats populars o competicions esportives. A la tarda, un centenar de voluntaris, a més, rebran trucades des de la seu de la Marató a Tarragona, en un dels tinglados del port de la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari