Les obres aturades del Centre Obert de Tarragona pel Covid-19 tornen a arrencar

Els moviments de terra del nou equipament van començar la primera setmana de febrer, pero van quedar interrompudes per l'estat d'alarma sanitària. Ara tornen a reactivar-se amb l'objectiu de no endarrerir massa la seva obertura, prevista per 2021

| Actualizado a 12 mayo 2020 15:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Justícia ha reiniciat la construcció del futur Centre Obert de Tarragona que va quedar aturada per tal de reduir l'activitat i limitar el risc de propagació de la Covid-19 en el pitjor moment de la pandèmia.

Aquesta setmana es reprenen les obres on els professionals de la construcció no mantenen cap contacte amb persones alienes a l’obra, ja sigui per a la rehabilitació o per a la construcció de nous equipaments.

Les obres del futur Centre Obert de Tarragona van quedar aturades en la fase de moviment de terres i fonamentació al solar del carrer Arquebisbe Pont i Gol, entre la comissaria de la Guàrdia Urbana i la comandància de la Guàrdia Civil. Aquestes obres es van començar a principis dle mes de febrer.

És un equipament amb una inversió de 9,5 milions d’euros, que havia d’estar acabat l’estiu de l’any que ve. Tindrà una superfície de 6.120 metres quadrats i una capacitat per a 146 persones en tercer grau penitenciari.

Amb la construcció d’aquesta nova presó, Justícia compleix el compromís adquirit amb l’Ajuntament de Tarragona, amb qui n’havia pactat tant la inversió com la ubicació.

Accessibilitat, sostenibilitat i adaptació per a dones i joves

L’edifici tindrà 6.120,40 metres quadrats de superfície construïda. El Centre Obert ocuparà quatre plantes i tindrà despatxos, espais comuns i 72 habitacions, 5 de les quals estaran adaptades a persones amb mobilitat reduïda. Les habitacions estaran distribuïdes en 3 mòduls d’homes, un per a dones i un altre per a joves.

Això suposa una capacitat per a 146 interns. Tanmateix, el Centre està preparat per créixer en capacitat fins als 219 llits mitjançant la transformació de les habitacions dobles en triples. L’edifici incorporarà mesures de millora energètica, com ara la instal·lació de panells solars per a la producció d’aigua calenta. 

Tancar l’antiga i obsoleta presó de Tarragona: primer pas per al Fòrum de la Justícia

Aquest equipament substituirà l’antiga presó de Tarragona, que fa les funcions de centre obert des que va quedar buida per la inauguració del Centre Penitenciari Mas d’Enric, a finals del 2015.

Justícia va fer-hi algunes adequacions provisionals per reconvertir-lo al seu nou ús, però l’edifici, del 1956, és el segon més antic dels Serveis Penitenciaris, per darrera de la presó de Dones de Wad Ras (1916).

L’antiga presó és propietat del Departament de Justícia i està ubicada a l’avinguda República Argentina, on ocupa un solar d’11.000 metres quadrats. El valor d’aquesta superfície podria servir per finançar la construcció del Fòrum de la Justícia de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari