Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Les obres del nou Hospital Joan XXIII de Tarragona prenen forma amb la construcció de l’edifici pont

La reforma al centre sanitari dotarà la instal·lació de 80.000 m² i equipament d’alta qualitat, amb una inversió de més de 200M€

| Actualizado a 16 marzo 2023 12:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La reforma de l’Hospital Joan XIII de Tarragona avança a bon ritme. De moment, els operaris estan aixecant l’edifici pont, que connectarà l’edifici C, el d’Urgències, amb el nou, que serà el principal. L’edifici d’unió comptarà amb una planta baixa i dos pisos planta.

El nou Hospital Joan XXIII de Tarragona està immers en un procés de transformació que culminarà el primer trimestre de l’any 2026, quan està previst que estiguin enllestides les obres de reforma, amb un cost de més de 200 milions d’euros. El centre sanitari disposarà d’una instal·lació de 80.000 metres quadrats i tecnologia d’alta qualitat.

L’objectiu de la reforma és dotar al territori d’un hospital modern i adequat a les necessitats de present i futur i reforçar el paper de l’Hospital Joan XXIII com a hospital de referència en alta complexitat i terciarisme al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Construcció del nou edifici

Els operaris es troben ara executant els treballs previs a la construcció del nou edifici com són les excavacions, escomeses, interconnexions amb l’edifici C existent, sanejament, etc.

Quan aquesta feina finalitzi començaran les obres per aixecar el nou edifici, que es preveu que estigui acabat el primer trimestre del 2026. Aquest edifici estarà dotat amb una àrea d'hospitalització per a 252 pacients; un bloc quirúrgic amb 14 quiròfans i el 70% de l'hospital de dia amb 58 punts d'atenció; i medicina nuclear amb 20 sales de radiodiagnòstic.

Les obres també preveuen l’emplaçament en aquest nou edifici dels gabinets, intervencionisme, admissions, un magatzem general, el mortuori, despatxos mèdics i sales de treball; un nou accés unificat a urgències i la reforma parcial de les urgències; la rambla d'unió entre edificis; l'heliport provisional que donarà pas a l'heliport definitiu situat a la coberta; i la marquesina d'accés a l'edifici.

Nova UCI

Les obres en curs permetran la construcció d’una nova UCI, que estarà dotada amb 24 boxos. Aquest equipament compta amb una inversió de 3,6 milions d’euros. Un cop enllestides les obres, els treballs se centraran a equipar la sala amb la tecnologia més moderna i és previst que estigui operativa a finals d’any.

$!Imatge de la nova UCI, que tindrà 24 boxos, i es preveu que estigui enllestida a finals d’any. Departament de Salut

Quiròfan híbrid amb angiògraf

Dins dels treballs de millora i modernització de l’Hospital Joan XXIII s’ha estrenat un nou quiròfan híbrid amb angiògraf amb una inversió de prop d’1,3 milions d’euros. Aquest aparell permet millorar els resultats de les intervencions gràcies a una major precisió i una millor visibilitat durant la cirurgia.

La instal·lació dels equips híbrids confereix una major seguretat per al pacient i una major eficiència del personal, ja que aconsegueix millorar la quantitat de recursos que són utilitzats en la cirurgia i estalvia espai dins de la sala, perquè el personal sanitari disposi d'una millor ubicació.

Entre les àrees de cirurgia que es beneficiaran d'aquesta instal·lació, són especialment Angiologia, Cirurgia Vascular i alguns procediments de Neurocirurgia.

El Quiròfan Híbrid és una sala quirúrgica que integra un equip d'imatge d'alta tecnologia a l'equipament habitual del quiròfan, mantenint les condicions d'esterilitat i el flux de treball. Gràcies al sistema d'imatge d'altes prestacions serà possible realitzar tractaments quirúrgics que anaven aplicant-se majoritàriament per mitjà de procediments oberts mitjançant tècniques mínimament invasives guiades per imatge.

$!Les obres del nou Hospital Joan XXIII de Tarragona prenen forma amb la construcció de l’edifici pont
Comentarios
Multimedia Diari