Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Lestonnac, 325 anys mantenint la flama encesa

El col·legi enceta un programa d’actes que s’allargarà fins al setembre

| Actualizado a 03 febrero 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un aniversari que ho és tot. Tres-cents vint-i-cinc anys que obliguen a mirar el passat i el present, però sobretot el futur. El Col·legi de Lestonnac l’Ensenyança va celebrar ahir al vespre l’acte oficial d’inauguració del seu aniversari, a la sala d’actes del centre. Un acte sobri i de caire oficial per donar el tret de sortida a tot un seguit d’actes, al llarg d’aquest any 2023, i que va servir per ser un sentit homenatge al compromís a totes les persones que han contribuït a fer gran el col·legi. Alumnes, exalumnes, professors, inspectors i tot de membres de la comunitat educativa van participar a l’acte.

«L’acte vol ser un agraïment a les persones que, amb el seu compromís, han contribuït a formar l’escola que som avui, a les persones que ens han precedit i que, moltes d’elles, estan presents; és un goig compartir aquest moment perquè també és el seu moment», va dir la titular del centre, Elena Rodríguez, davant tots els presents a l’acte. la directora de Lestonnac l’Ensenyança va reivindicar el paper de l’escola en l’educació dels joves de la ciutat i els projectes més importants que han engegat, així com la «coherència i el compromís» del centre amb els seus valors i les famílies dels alumnes. «Cal mirar el camí recorregut però sobretot seguir mirant endavant per eixamplar horitzons», apuntava Rodríguez.

A l’acte també hi va participar, com a autoritat més rellevant, el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, que va situar Tarragona com una «ciutat educadora», i això implica que «ens comprometem a millorar la tasca que es fa des dels centres escolars» i a «cuidar les necessitats de tots els ciutadans», especialment dels més petits.

La reivindicació dels centres de Lestonnac, a nivell històric, per donar importància a l’educació de les nenes va ser llargament reivindicada a l’acte d’ahir com un fet diferencial i un motiu d’orgull per la seva comunitat educativa. Així ho va fer Nélida Andrés, superiora provincial de la Companyia de Maria de la província del Mediterrani, d’on forma part Lestonnac l’Ensenyança. Andrés va fer un repàs de la història de la congregació des dels seus inicis, a França, fins a la seva arribada a Tarragona. «Aquesta història evidencia un llegat molt valuós al servei del qual volem posar la persona i la vida», deia la superiora provincial, que convidava el centre a «mantenir viva i encesa la flama» tot parafrasejant el lema dels tres-cents anys de Lestonnac a Tarragona. A l’acte també hi van assistir la secretària de la Federació d’Escoles Cristianes i exconsellera d’Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, i el director dels serveis territorials d’Educació a Tarragona, Joan Manel Audí.

Tot un any d’actes

De fet, la celebració del 325è aniversari del col·legi va començar el passat novembre amb l’entrega del premi a la guanyadora del concurs per dissenyar el segell commemoratiu de l’efemèride a una exalumna del centre.

Però Lestonnac l’Ensenyança preveu tot un seguit d’actes que tindran els plats forts aquesta primavera, amb una celebració a la catedral de Tarragona i un viatge als orígens de la creadora de l’escola, Joana de Lestonnac, a Bordeus. El programa d’actes tindrà la seva cloenda amb una celebració el proper 23 de setembre, en plena festivitat de Santa Tecla, una manera més de participar a les festes de la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari