Marc Mur, amb coalició amb ERC, espera governar de nou a Flix

La gran novetat és l´aliança entre Avancem, hereus de la llista guanyadora del PSC el 2011, i Esquerra Republicana

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins a quatre candidatures, una més que el 2011, es presenten a les eleccions municipals a Flix. La gran novetat és l’aliança entre Avancem, hereus de la llista guanyadora del PSC el 2011, i Esquerra Republicana.

La nova formació, sota el nom Entesa per Flix, aspira a guanyar les eleccions i governar de nou. El seu cap de llista és l’actual alcalde, Marc Mur, i el número dos el cap de llista republicana i tinent d’alcalde, Francesc Barbero.

Mur i Barbero van signar un pacte de govern en aquest mandat municipal, que van ampliar el 2013 a Convergència i Unió, creant així un govern d’unitat en plena crisi pel nou ERO aplicat per Ercros a la fàbrica química.

Mur, molt crític amb el posicionament de la direcció del partit sobre el procés independentista, va decidir abandonar la formació i integrar-se a Avancem. Ara caldrà veure si la fórmula d’Entesa per Flix arreplega els mateixos votants del PSC i ERC assolits el 2011, quan les dues formacions van obtenir vuit dels onze regidors en joc.

A favor de la candidatura d’Entesa també suma el lideratge de Mur, personificat durant la gestió de la crisi d’Ercros.

La principal prioritat del programa d’Entesa és l’economia i la generació d’ocupació. En aquest sentit, destaca el treball de recerca iniciat de noves implantacions industrials, la promesa de nous cursos per a emprenedors, autònoms i petites empreses al Centre d’Empreses, campanyes de promoció del comerç o la potenciació del sector primari. És l’àmbit turístic, proposen fomentar el turisme de natura, la navegació i els esports nàutics, entre d’altres.

Altres línies d’actuació són avançar en cohesió i qualitat de vida, projectar la cultura i l’ensenyament i fer més oberta i transparent la gestió de l’Ajuntament.

Fernández, per CiU

Sergi Fernández és el cap de llista de CiU, l’alternativa a Entesa per Flix, tot i que no es descarta reeditar l’actual pacte d’unitat. La prioritat de CiU són les polítiques socials i la generació d’ocupació. Obrir un menjador social i crear plans d’ocupació pels joves són dues de les propostes de la formació, que insisteix que hi ha moltes famílies al municipi amb dificultats econòmiques.

L’oferta electoral es completa amb dues llistes noves, en primer lloc Solidaritat per la Independència, amb Albert Mani, al capdavant. I una llista independent de la FIC, Flix Teu, amb Isaías Jordà al capdavant.

A priori són dues candidatures que no s’han significat en la tasca d’oposició en els últims mesos i per tant és una incògnita si aconseguiran representació al consistori.

El PSC, finalment, no ha presentat llista.

Comentarios
Multimedia Diari