MES demana al PSC que retiri les llistes fantasma de les municipals

El portaveu de la formació considera que la nova llei electoral hauria d'exigir que els membres de les llistes estiguessin "com a mínim" empadronats

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El portaveu de Moviment d'Esquerres, l'exsocialista Jordi Martí, ha lamentat que el PSC hagi presentat -segons els càlculs de la seva formació- un centenar de llistes fantasma -amb caps de llista no vinculats al municipi, o en alguns casos, amb la llista sencera- a les pròximes eleccions municipals del 24 de maig. Martí ho ha considerat una "falta de respecte a la pròpia democràcia" i ha demanat tant al PSC com al PP, que també hauria incorregut en aquesta pràctica, que les retirin. Actualment, presentar una llista d'aquest tipus no incorre en cap il·legalitat, però Martí opina que "ja que s'està discutint la llei electoral" s'hauria "d'impedir".

Martí ha reclamat a les persones que es presenten en aquestes poblacions sense estar-hi vinculades "que siguin conscients del que estan fent. Estan demanant per ser votades en llocs on segurament no saben ni quins són els principals problemes ni quins són els principals projectes que es podrien impulsar des de l'Ajuntament".

Al portaveu de MES tot plegat li sembla "una falta de respecte a la pròpia democràcia, als ajuntaments i als ciutadans que aniran a votar el 24 de maig" i ha afegit que encara que la llei ho permeti "la mínima ètica democràtica no ho hauria d'acceptar".

En aquest sentit, ha aprofitat per demanar que "ja que s'està discutint la llei electoral això s'impedís. I que per tant els representants de qualsevol força política haguessin d'estar com a mínim empadronats en aquell poble o en aquella ciutat".

Martí ha lamentat el que ha considerat una "estratègia" per "camuflar" el descens de llocs on es presentava el PSC i ha asseverat: "Es presenten demanant la confiança dels ciutadans, no es pot començar ja fallant-los. I a mi em dol. Que es faci des de qualsevol partit d'esquerres i d'un que sento tan proper com el PSC sap greu. Per això hem decidit, i ens sembla que hi havia una certa obligació ètica per part nostra, fer-ho públic perquè hi hagi una reacció del PSC, que és el que estem esperant".

Comentarios
Multimedia Diari