Montblanc aprova un pressupost de 8,2 milions d'euros per al 2015

Els 12 regidors presents al ple van votar a favor. La regidora d'Hisendava ser la que es va mostrar més crítica

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Dilluns al vespre, el ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat el pressupost per al 2015, que serà de 8.205.000 euros, un milió més respecte a l’any passat.

El capítol que augmenta més és el dels ingressos, en un 17%, en part gràcies a la pujada del 14% de la recaptació dels impostos a través de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE). De fet, diferents regidors van dir que l’IBI s’hauria pogut reduir, com és el cas de Carles Carreras, de Convergència i Unió, que va assegurar que s’hauria pogut fer aquest esforç.

Tots, però, van coincidir en qualificar el pressupost d’entesa entre els diferents grups. En aquest sentit, el regidor Pere Domènech es va mostrar satisfet que el pressupost reculli «els problemes generals i no únicament de l’equip de govern», i va afegir: «Els grups que estem en aquest govern de 13 tenim les nostres diferències, però repassant els programes, tots tenim un percentatge de coincidència». Finalment, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va recordar que aquesta era la primera vegada que s’aprovava un pressupost per unanimitat en els últims 20 anys i una de les úniques ocasions en els més de 30 anys d’ajuntaments democràtics.

La regidora d’Hisenda, Judit Casals, es va mostrar crítica i va dir: «Segurament ho hauria fet d’una altra forma i haver mirat de baixar l’IAE, però no ha estat possible». Malgrat tot, va afirmar que marxa amb la «consciència tranquil·la de deixar l’Ajuntament de Montblanc amb un bon coixí». Va assegurar que a l’inici de la legislatura l’endeutament era del 112%, mentre que actualment és del 60%.

Des d’Independents per Montblanc- FIC, Toni Gutiérrez va també destacar que la situació de l’Ajuntament ha millorat durant els últims 3 anys i que això es deu a la política financera duta a terme, però també a «l’esforç que han fet les empreses i els contribuents».

Inversió

El pressupost preveu una despesa d’1.118.000 euros en inversió. Algunes de les actuacions que es duran a terme són l’adequació de la cooperativa, pressupostada amb un total de 90.000 euros; la urbanització del carrer General Castellví, l’arranjament de carrers i camins del municipi i dels lavabos del cementiri, així com inversions a la zona humida de la Sallida i a les pistes de tennis o la millora del parquet del pavelló municipal.

Comentarios
Multimedia Diari