Montblanc suspèn la festa major

L’evolució de la situació sanitària ha propiciat la suspensió també del festival Essències d’aquest cap de setmana

24 agosto 2020 18:30 | Actualizado a 25 agosto 2020 09:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La capital de la Conca de Barberà ha suspès el Festival Essències i tots els actes de la festa major que havia de tenir lloc del 4 a l’11 de setembre. Així ho va acordar l’equip de govern en una reunió celebrada aquest dissabte i reforçada ahir, desprès de la roda de premsa del Govern de la Generalitat.

«La situació de la regió sanitària del Camp de Tarragona i de poblacions properes a Montblanc amb una alta interacció de mobilitat, no és bona. I tampoc a la Conca de Barberà, on el risc de rebrot ha augmentat en els darrers dies», ha assegurat en roda de premsa la regidora de Festes de Montblanc, Judit Pere.

El festival Essències havia de tenir lloc aquest cap de setmana. Pretenia, amb el jazz com a fil conductor, lligar la música amb la gastronomia local i l’activisme social. «Buscarem noves dates i si es pot celebrar a la primavera ho farem. Ha estat una decisió difícil i sabem que el sector cultural ha estat un dels sectors més tocats en aquesta crisi sanitària», ha afirmat el regidor de Cultura, Oriol Pallisó.

«Volem agrair la bona resposta de la gent com la mínima repercussió econòmica que la cancel·lació de la festa major tindrà amb els contractes ja signats», ha dit Pere. De fet, els actes que no es facin no tindran cap cost per l’Ajuntament, atès que s’ha aconseguit ajornar-los per la propera festa major. El pressupost inicial era de 80.000 euros i només es veurà afectat per cobrir les despeses de publicitat generades fins al moment, que no arriben al 5% d’aquest. «Aquests diners també del pressupost els utilitzarem per ajudar al petit comerç de la vila, en ajudes socials, entre d’altres..», ha remarcat la regidora de Festes.

Respecte a la devolució de les entrades dels actes de pagament, els usuaris que les hagin comprat online rebran la devolució per mitjà de la plataforma Codetickets. Els que l’hagin comprat presencialment a l’Ajuntament, en les properes dies s’anunciarà com s’efectuarà la devolució de l’import de les entrades.

Comentarios
Multimedia Diari