Mor un alpinista de Tarragona en una allau a Kirguizistan

Pol Rodríguez Vilar, de 18 anys, ha perdut la vida juntament amb dos companys més: Jos Cortina, de 24 de Ripoll i Álex Vicedo de 23 d'Ontinyent

19 mayo 2017 22:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Pol Rodríguez Vilar, de 18 anys de Tarragona, Jos Cortina, de 24 de Ripoll i Álex Vicedo de 23 d'Ontinyent han mort aquesta matinada a Kirguizistan quan s'han vist atrapats per una allau, segons han confirmat fonts del Centre de Tecnficació de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (CTAC) al que estaven adcrits. Segons el CTAC, a les 22.46h de Kirguizistan (18.46 hora local) el cap de l'expedició, Toti Valés, va informar al sotsdirector del centre de la mort dels tres alpinistes.

La FEEC ha emès un comunicat informant que l'accident es va produir al glaciar de Corona, a la la cima de l'Ak-Too, de 4.620 metres, al Parc Nacional d'Ala Hartxa, quan un allau fa ver caure de la paret als tres alpinistes. 

Els joves formaven part d'un grup de nou alumnes del centre de tecnificació que realitzaven una estància al país asiàtic acompanyats d'un instructor de la FEEC. La resta de companys no es trobaven al lloc dels fets en el moment de l'accident. Els cossos dels joves ja s'han localitzat i s'han iniciat els tràmits per a la seva evacuació amb helicòpter. L'embaixada espanyola ja ha posat en marxa el disospitiu per a dur a terme la seva reptriació.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari