Neix la marca 'Gamba de Tarragona'

Pescadors, Port i Patronat de Turisme impulsen la iniciativa, que dóna resposta a una reivindicació històrica

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Patronat de Turisme, el Port de Tarragona i la Confraria de Pescadors han creat la marca 'Gamba de Tarragona', que neix amb l'objectiu de promocionar i reivindicar la qualitat dels crustacis que es capturen davant la Costa Daurada. Aquest dimecres se n'ha presentat el logotip, que ha estat dissenyat per Noemí Rosell, i la primera acció de promoció de la nova marca seran unes jornades gastronòmiques que es faran a la ciutat del 13 al 29 de març. La iniciativa dóna resposta a una reivindicació històrica i permetrà impulsar un producte que ja és molt cotitzat als mercats i que es pot trobar en les cartes dels millors restaurants. Unes vuit barques de la ciutat es dediquen a la captura de la gamba.

A més de les jornades gastronòmiques que tindran lloc al març, en les quals hi prendran part restauradors del Serrallo, la Part Alta i el centre de la ciutat, també es difondrà un audiovisual que mostrarà els passos que segueix una gamba des que es pesca fins que arriba a taula. La regidora de Comerç i Turisme, Patrícia Anton, ha afegit que des de la Confraria s'oferiran cursos a cuiners que estiguin interessats en conèixer quina és la millor manera de conservar i servir el producte. A més, també s'impartiran tallers en escoltes per tal "d'apropar la gamba absolutament a tothom", ha destacat la regidora.

Anton ha celebrat l'impuls de la nova marca de promoció, que permetrà identificar fàcilment la gamba de Tarragona en cartes de restaurants o mercats, i que també tindrà el seu espai de visualització en marxandatge. "No podia ser que no fóssim capaços de promocionar i comercialitzar un producte d'aquesta qualitat sota una marca única que el posés en valor", ha apuntat. Durant l'acte, a més, s'ha donat a conèixer el logotip, elaborat per Noemí Rosell, que ha dissenyat una gamba de colors vermells intensos i que dibuixa un gran cor amb els bigotis.

La gamba de Tarragona és reconeguda com una de les varietats més gustoses del mercat, a més de ser un aliment baix en greixo i amb un alt contingut en iode. Aquesta gamba es caracteritza per tenir un color vermell molt intens, pot arribar a mesurar uns 20 centímetres i té un cap molt gran i resistent. Es pesca, aproximadament, a uns 400 metres de fondària, i la seva captura de la gamba implica maniobres complexes que requereixen una gran destresa per part dels pescadors.

Comentarios
Multimedia Diari