Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Òmnium Tarragonès impulsa la (Re)volta Bonavista

Es tracta d’una ruta per conèixer la lluita diària de les entitats solidàries del barri i es farà el diumenge dia 27

14 noviembre 2022 13:34 | Actualizado a 14 noviembre 2022 13:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Òmnium Cultural del Tarragonès, juntament amb el Fòrum Espai Cultural i la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona, organitza el diumenge 27 de novembre una (Re)volta a Bonavista amb el títol “La lluita diària per la solidaritat”, per tal de conèixer la tasca diària que fan algunes entitats solidàries del barri com Càritas Bonavista, el Menjador Social de Bonavista o l’espai Cuidant de tu. Es tracta d’una jornada solidària per conèixer les seves realitats, necessitats i, sobretot, per fomentar la solidaritat entre els veïns i veïnes que pateixen una situació més greu.

El projecte (Re)voltes d’Òmnium Cultural consisteix en passejades guiades en grup per barris o pobles que tenen com a fil conductor els relats vivencials de les persones i entitats protagonistes de les lluites i processos de transformació social que hi han tingut lloc. A través de la història popular, el patrimoni, les entitats, però també amb el present de les participants i testimonis avui afloraran històries quotidianes passades i presents, lluites, vivències i experiències que ens connecten amb la realitat i la nostra memòria individual i col·lectiva.

Aquests itineraris finalitzen amb un espai de conversa i diàleg dinamitzat entre una vintena de persones, que acaben amb un aperitiu. En el cas de la (Re)volta a Bonavista, finalitzarà amb un dinar solidari popular.

$!Òmnium Tarragonès impulsa la (Re)volta Bonavista

La (Re)volta de Bonavista començarà a les 11 h al Fòrum Espai Cultural (C/ Set, 15, baixos B, Tarragona) i els participants descobriran la lluita diària d’algunes entitats socials del barri, com són Càritas Bonavista, el Menjador Social de Bonavista i l’espai Cuidant de tu. A través dels voluntaris que viuen de primera mà la situació de vulnerabilitat en què molta gent es troba al barri, els assistents coneixeran la incansable tasca social de les entitats i les dificultats que afronten per poder continuar oferint el servei.

Fideuà popular solidària

La ruta finalitzarà a la part alta de Bonavista, al barri de Buenos Aires, on se celebrarà una fideuà popular solidària. Els beneficis obtinguts amb la venda dels tiquets per la fideuà es destinaran íntegrament a Càritas i al Menjador Social.

De la mateixa manera, el dissabte 19 de novembre es farà una activitat complementària, una recollida solidària d’aliments al Mercat Central de Tarragona (a la planta inferior, davant del supermercat) i al Mercat de Torreforta. Els aliments recollits es donaran a les entitats participants en la (Re)volta.

Pel que fa a les inscripcions per la ruta, es poden fer a través de la pàgina web del projecte (Re)voltes, www.lesrevoltes.cat, mentre que els tiquets per la fideuà popular es podran comprar per 3 € al Menjador Social de Bonavista, a Càritas Bonavista i també durant la recollida d’aliments del dia 19. Per a més informació per a adquirir tiquets, l’organització ha posat un número de telèfon a disposició, el 667 86 45 56.

Comentarios
Multimedia Diari