On el mar es fa muntanya

L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors destaca per les seves platges naturals i els seus paisatges rics en contrastos. És un lloc ideal per decobrir amb tota la família

23 febrero 2022 17:30 | Actualizado a 23 febrero 2022 17:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les platges

La del Torn és una d’aquestes platges privilegiades per la seva excel·lent grau de conservació natural. Destaca la seva illot amb les restes d’una torre de vigilància medieval al cim. Es tracta d’una platja naturista de renom internacional, que forma part d’un espai d’interès natural anomenat La Rojala.

La Platja de l’Arenal és la més gran de l’Hospitalet de l’Infant i la més propera a poble. És una platja ampla, amb dues cares diferents: a la part nord, és una platja urbana, amb una oferta d’activitats diversa a l’estiu i molt adequada per a les famílies amb nens, gràcies a la poca profunditat; i en la part sud, és una platja natural, amb dunes plenes de vegetació mediterrània.

La Platja de la Punta del Riu, al costat de el Port Esportiu de l’Hospitalet de l’Infant, és un lloc idoni per a la pràctica d’esports nàutics. Al seu costat hi ha la desembocadura del riu Llastres, un bon exemple de zona humida mediterrània.

La Platja de l’Almadrava destaca per la seva tranquil·litat, les aigües transparents i el seu passeig marítim privilegiat, des d’on es poden veure les pintoresques cases blanques del nucli de població que porta el mateix nom.

Per als qui prefereixin petites cales recòndites, n’hi ha tres que destaquen pel seu entorn natural verge: la Cala Justell, la Cala Bea i la Cala de la cova del Llop Marí.

Les opcions per fer esport a l’aire lliure en família són moltes: a les platges es poden practicar activitats nàutiques. Per exemple, caiacs, pàdel surf, snorkel, submarinisme, surf de vela, vela, banana, motos d’aigua...

A poca distància de les platges, es poden recórrer els nombrosos senders, a peu o amb bicicleta. I és que l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors és un paradís senderista amb una xarxa de camins i pistes forestals d’uns 180 km. Per aprofitar aquesta xarxa, l’Ajuntament va editar, amb la col·laboració de Centre Excursionista Serres del Mestral i de l’editorial Piolet un plànol amb 14 rutes de diferents dificultats, algunes de les quals tenen un caràcter familiar i lúdic com el sender litoral del ‘Jonquet’, que un any més ha tornat a rebre el guardó com a Sender Blau. També es poden trobar diversos itineraris georeferenciats en l’aplicació web de Wikiloc.

Aquests camins transcorren per indrets que permeten gaudir d’unes vistes espectaculars, com ara panoràmiques de la costa i les muntanyes litorals, paisatges protagonitzats pels característics marges de pedra seca de la zona; o pels barrancs de la part més plana de les muntanyes, entre molts altres.

Per a més informació, podeu contactar amb l’Oficina de Turisme a través del telèfon 977 82 33 28; el correu electrònic turisme@vandelloshospitalet.cat i el WhatsApp: 674 249 628.

Visites guiades al patrimoni

Per donar a conèixer el patrimoni del municipi, l’Ajuntament ofereix regularment visites guiades i gimcanes familiars a l’Hospital del Coll de Balaguer, el conjunt monumental més emblemàtic de l’Hospitalet de l’Infant, que data de l’any 1344 i està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Disposa d’un centre de visitants, on s’explica aquesta construcció en relació amb el Coll de Balaguer, un lloc estratègic des de temps antics.

Així mateix, per Setmana Santa, s’organitzaran també visites guiades al Petit Museu Antonio Bonet Castellana i al Poblat Hifrensa; al Molí de l’oli de Vandellòs i a les fortificacions de la Guerra Civil. Més detalls a www.culturaalabast.cat.’

Comentarios
Multimedia Diari