Santa Tecla feia esport

Berni Álvarez, regidor del PSC a l'Ajuntament de Tarragona

| Actualizado a 13 septiembre 2021 13:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Setembre, per a la majoria de la gent, significa que és temps de tornar a la feina, tornar a l’escola i, també, per a molts esportistes, tornar a l’activitat física. Alguns d’una manera més social, d’altres per mitjà dels clubs o de les associacions esportives... però en definitiva, una «tornada a escena» rellevant.

Tradicionalment, aprofitant Santa Tecla, aquesta «tornada a escena» estava estretament lligada a molts esdeveniments esportius, tant d’alt nivell com de caràcter més social i s’aconseguia que la projecció del nostre teixit esportiu es veiés multiplicat i ens posicionava com una ciutat esportiva i amb una evident capacitat de generar activitat a tota la ciutat.

Recordo amb nostàlgia les festes de fa uns anys. El «certamen» ciclista de la Rambla Nova (aquelles enyorades fotografies amb Belda, Laguía, i molts altres cracs del ciclisme), el torneig de Santa Tecla de bàsquet, tant masculí com femení (amb presència d’equips d’elit i alhora de casa nostra), les regates de Santa Tecla, els tornejos d’handbol, futbol sala, futbol... Un temps en què Santa Tecla era sinònim de cultura i de festa, però també d’esport.

Aquest any, quan he començat a repassar el programa de festes, el primer que he fet és descarregar-me la programació completa per buscar les activitats esportives, però sorprenentment l’únic que he trobat ha estat el «Zumba Tecla», el dia 11 de setembre. M’ha estranyat, per això he volgut tornar a revisar-ho... però no, no hi havia res més. Després, he fet l’exercici de navegar per internet, revisant dia per dia, i llavors sí que he vist, com no podia ser d’altra manera, que també hi havia la «Peonada» del dia 19. Ràpidament, però, després de mirar i remirar, he pogut confirmar que això era tot... que ja no hi ha programada cap activitat esportiva més!

Potser finalment hi haurà algun altre esdeveniment, però la sensació que he tingut és de desànim i de pobresa esportiva, sobretot tenint en compte que actualment Tarragona disposa d’unes instal·lacions espectaculars que no havia tingut mai. A més, precisament ara que l’activitat esportiva està a l’ordre del dia, amb molta gent conscienciada que s’ha de fer esport, i que aquest va molt lligat a la salut... justament ara, no som capaços de celebrar ni la meitat de les activitats i esdeveniments que s’oferien fa uns anys, especialment en unes dates de màxima visibilitat i impacte. La pandèmia ha modificat la gestió i la logística de la majoria dels actes, però és evident que es poden recuperar moltes més activitats esportives que posicionarien la nostra ciutat al lloc on es mereix.

En realitat, el programa de festes de Santa Tecla no deixa de ser un reflex més de com s’enfoca ara mateix l’activitat esportiva a la nostra ciutat. Per l’actual govern, l’esport és un sector totalment secundari i absolutament infravalorat. Els clubs patint agonia constant i encara menys pensar en turisme esportiu del qual estem fora del mapa (no cal anar gaire lluny per veure exemples de com es pot fer bé...), un cop més es desaprofita la possibilitat de donar projecció a l’esport local, visibilitzant les nostres instal·lacions pels col·lectius esportius de fora de la ciutat, de la província o fins i tot del país.

Visca Tarragona i visca Santa Tecla... saludable, i és per tot això que no podem permetre que Santa Tecla deixi de fer esport!
 

Comentarios
Multimedia Diari