Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Retaule enceta la part més ritual de la festa

La Catedral va tornar a vibrar amb l’Esbart Santa Tecla

20 septiembre 2022 23:12 | Actualizado a 20 septiembre 2022 23:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Catedral va acollir aquest dimarts a la nit, com cada 20 de setembre, el Retaule de Santa Tecla. Va ser representat per l’Esbart Santa Tecla i amb l’acompanyament musical de la cobla La Principal de la Bisbal ampliada, dirigida per Francesc Cassú. A través de la creació coreogràfica, els assistents van descobrir la vida, la conversió i el martiri de la nostra patrona. Un dels moments més sentits de la festa major.

Per altra banda, dues hores abans, el centre neuràlgic de la festa es traslladava a la plaça Verdaguer, amb la Big Ball Folk. Els participants van ballar a ritme de folk, gràcies a una banda de músics formada per la Faktoria Folk, la Cobla Mitja Lluna i Folkatr3s.

La Baixada de l’Àliga

De cara a un dels actes més multitudinaris, la Baixada de l’Àliga que se celebrarà aquesta mitjanit, l’Ajuntament ha incorporat una nova mesura de seguretat com és la instal·lació d’un nou sistema de megafonia, tal com va avançar el Diari fa uns dies.

Des del primer tram del recorregut es recordarà a tots els participants, a través de missatges de veu, les principals normes de funcionament, consells i algunes instruccions específiques de la Baixada, a banda de reforçar tot el dispositiu conjunt de seguretat i el sanitari. Durant la Baixada, la unitat de drons de la Guàrdia Urbana controlarà l’esdeveniment des de l’aire, com ja ha fet en altres casos.

La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha expressat que «creiem que a la Baixada hi ha un element clau que és la corresponsabilitat ciutadana. Tots els participants tenen la responsabilitat que tot vagi bé».

D’altra banda, s’incrementaran efectius pel control de llaunes, vidre i envasos des de primera hora del vespre, així com també sobre la venda d’alcohol als establiments no autoritzats i que estiguin a la zona d’influència.

Comentarios
Multimedia Diari