logo
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tarragona reforça la seguretat pels dies forts de Santa Tecla

Un nou servei de megafonia vetllarà per la Baixada de l’Àliga

| Actualizado a 20 septiembre 2022 17:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb motiu de l’arribada dels dies més forts de la Festa Major, la Guàrdia Urbana ha engegat el dispositiu habitual de seguretat ciutadana que es feia en prepandèmia. En col·laboració amb Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana té previst ampliar la presència i efectius en els principals punts de concentració de persones i en les hores punta que es preveu aquestes aglomeracions.

Es tracta, entre d’altres, del Passeig de sant Antoni, el Parc de la Reconciliació, els carrers de la Part Baixa: Rebolledo i Cartagena; així com Pau Casals, Via de l’Imperi i Rambla Vella al centre de la ciutat. En aquest sentit la policia local vigilarà també la venda d’alcohol no autoritzat i vetllarà per evitar furts.

La consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, ha apuntat que “no permetrem conductes incíviques i que molesten a la gent” i alhora ha afegit que “apel·lem a la responsabilitat de la gent i al consum responsable, per gaudir, entre tots, de la millor festa possible”.

Per la seva banda Protecció Civil, en el seu Pla d’actuació municipal per la gestió del risc de grans concentracions de persones, fan una sèrie de recomanacions per al benestar de tots i totes. D’una banda, es recomana beure aigua fresca de manera regular; portar la documentació sempre a sobre i les pertinences personals protegides i localitzar sempre les possibles vies d’evacuació en concerts i espais molt concorreguts, entre d’altres.

Finalment Guzmán ha volgut destacar que “el carrer es de tots i totes i se n’ha de tenir cura i això vol dir no embrutar, respectar el descans dels veïns i veïnes i ser curosos amb el mobiliari públic”.

Nou servei de megafonia a la Baixada

De cara a un dels actes més multitudinaris, la Baixada de l’Àliga de demà dia 21, l’Ajuntament ha incorporat una nova mesura de seguretat com és la instal·lació d’un nou sistema de megafonia.

Des del primer tram del recorregut es recordarà a tots els participants a través de missatges de veu, les principals normes de funcionament, consells i algunes instruccions específiques de la Baixada, a banda de reforçar tot el dispositiu conjunt de seguretat com ja hem comentat i també el sanitari. Durant la Baixada, la unitat de drons de la Guàrdia Urbana controlarà l’esdeveniment des de l’aire.

La consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, ha expressat que «creiem que a la Baixada hi ha un element clau que és la corresponsabilitat ciutadana. Tots els participants tenen la responsabilitat que tot vagi bé». Solé ha afegit que «la nostra festa ha de ser exemplar. Tots som part de la festa i, per tant, tenim un paper clau de responsabilitat».

D’altra banda, s’incrementaran efectius pel control de llaunes, vidre i envasos des de primera hora del vespre, així com també sobre la venda d’alcohol als establiments no autoritzats i que estiguin a de la zona d’influència.

Guàrdia Urbana i Protecció Civil, recomanen trucar al 092 o al 112, en qualsevol incidència o situació d’emergència.

Comentarios
Multimedia Diari