Sentís (ICV-EUiA) aposta pel comerç de proximitat i per revifar els negocis als barris

La candidata vol que els mercats s'especialitzin en la venda de productes de quilòmetre zero

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La candidata d'ICV-EUiA a Tarragona, Arga Sentís, vol potenciar el comerç de proximitat als principals eixos comercials de la ciutat i als barris. Els ecosocialistes plantegen un pla de protecció i de suport al comerç local davant les grans superfícies i multinacionals, amb mesures econòmiques i fiscals per recuperar locals buits. Sentís denuncia que Tarragona no disposa d'una política comercial digna i reclama l'elaboració d'un pla d'equipaments. Els ecosocialistes volen que els mercats venguin productes de "quilòmetre zero" per impulsar l'agricultura local. Pel que fa a l'entorn del Mercat Central, Sentís es mostra partidària que els veïns en decideixin el futur mitjançant un procés participatiu.

La cap de llista d'ICV-EUiA a Tarragona, Arga Sentís, vol centrar els seus esforços en potenciar i protegir el comerç local i de proximitat. Des de l'exterior de la carpa provisional instal·lada per les obres del Mercat Central, Sentís ha assegurat que aquesta intervenció "faraònica i sobredimensionada" és l'exemple d'allò que no volen, perquè a més, ha dit, les obres han causat molts perjudicis als comerciants de l'entorn i als veïns.

Segons Arga Sentís, el mercat és una mostra de les "polítiques fracassades dels governs de dretes, que el PSC no ha estat capaç de capgirar", i ha constatat que l'obra està "hipotecant" la ciutat i "sempre serà deficitari". Pel que fa a l'adequació de l'entorn un cop finalitzin les obres, Sentís aposta perquè combini els interessos dels comerciants i els dels veïns, per la qual cosa insisteix que cal endegar un procés participatiu per consultar-los.

La candidatura ecosocialista aposta "pel petit comerç" al centre i als barris, de forma equilibrada, i rebutja que aquest model sigui compatible amb la proliferació de grans superfícies i franquícies perquè sosté que qui n'acaba sortint més perjudicat és el petit empresari. "Volem un comerç de proximitat, urbà, que doni una oferta diferenciada i que serveixi per reactivar l'economia local, cosa que no passa amb les grans cadenes", ha defensat Sentís.

ICV-EUiA es compromet a elaborar un pla de protecció del comerç urbà i a reactivar carrers i eixos comercials "en crisi" amb mesures per reobrir locals. Els ecosocialistes també plantegen reduir en un 20% les taxes dels mercats setmanals i els comerços on la venda sigui exclusivament de producte de proximitat i en un 40% en el cas d'aquells que se centrin en el producte ecològic.

Comentarios
Multimedia Diari