Simulen una gran nevada a Prades i posen a prova el pla d'emergències

Aquest simulacre forma part de la prova pilot de Protecció Civil de la Generalitat, que servirà per redactar un manual de preparació de simulacres de despatx dirigit a municipis

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Protecció Civil de la Generalitat va realitzar dimarts amb èxit un simulacre de despatx d’un Pla d’Actuació Municipal (PAM) per fer front a les incidències provocades per una nevada al Baix Camp, amb afectacions directes sobre el municipi de Prades. Un simulacre de despatx es caracteritza perquè no mobilitza mitjans, és a dir, no es realitzen maniobres pròpies dels serveis d’emergències.

El seu objectiu principal és la pràctica en la presa de decisions. Depenent com es realitzi, pot arribar a simular una situació semblant a la real quant a pressió, deguda als problemes que es van plantejant i al temps de què es disposa per solucionar-ho.

Els simulacres de despatx van dirigits, en la majoria dels casos, als responsables dels operatius i a les autoritats que gestionen i dirigeixen els plans d’emergència. El simulacre de dimarts forma part d’una prova pilot i va permetre posar a prova l’activació del PAM.

A Prades es va simular una nevada que va tenir incidències i afectacions directes sobre el municipi, la majoria de les quals van haver de ser resoltes pel Comitè d’Emergències Municipal definit en el PAM. La reunió va estar presidida per l’Alcaldessa del municipi, Lidia Bargas Musoy, i hi van participar regidors i personal de l’Ajuntament.

Una suposada gran nevada

La nevada al municipi ja estava prevista, ja que Protecció Civil havia emès el dia anterior una Alerta del pla NEUCAT. El municipi va decidir activar el PAM a causa de les incidències que, en poc temps, va provocar la nevada.

A banda de les accions de neteja de carrers i carreteres, es van haver de gestionar incidències de mobilitat relacionades amb equipaments del municipi; i l’escenari més important va ser gestionar l’acollida de 54 persones (gent gran) que anaven en autocar i no van poder continuar la marxa. Se’ls va haver de buscar un lloc on dinar i passar la nit (càmping de Prades), així com menjar i mantes. Un cop acabat el simulacre es va fer una reunió de valoració entre tots els implicats en la gestió de l’emergència al municipi i Protecció Civil de la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari