Suspenen un any un jutge penal de Tarragona per dictar massa poques sentències

El magistrat va ser el que menys sentències va dictar durant el 2012 d'entre els jutjats penals de tot l'estat espanyol

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Tribunal Suprem ha confirmat la sanció d'un any de suspensió de funcions imposada a un jutge penal de Tarragona per una falta molt greu de retard injustificat de processos i causes, ja que dictava massa poques sentències. L'alt tribunal ha desestimat el recurs presentat contra l'acord del ple del Consell General del Poder Judicial que el va decidir sancionar. Segons aquest òrgan, el magistrat va ser el jutge penal de tot l'estat espanyol que va dictar menys sentències durant l'any 2012. Així, aquell any en va dictar 107, quan la mitjana catalana era de 451 i, a l'Estat, de 464. L'any 2011, el mateix jutjat -al qual el jutge es va incorporar al novembre- va dictar 396 sentències.

La sentència de la Sala Tercera del Tribunal Suprem subratlla que no es tracta de sancionar l'incompliment dels mòduls de feina, ni tampoc el fet que no assolís la xifra mitjana de sentències de la resta de jutjats. "El què es retreu és la constatació que, en termes absoluts i ateses les circumstàncies del propi jutjat, l'activitat desplegada pel jutge -de dictar sentències i despatxar les executòries corresponents-, resulta manifestament insuficient i escassa, atenent al seu nombre i característiques, amb la consegüent indecència en el retard en l'Administració de Justícia", assenyala.

L'alt tribunal afegeix que, el retard en el desenvolupament de les funcions bàsiques del jutge, "per la seva naturalesa, entitat, reiteració i incidència en el funcionament de l'Administració de Justícia", té prou gravetat per constituir la infracció molt greu apreciada el 2013 pel Consell del Poder Judicial, per la qual cosa desestima el recurs plantejat pel magistrat.

Comentarios
Multimedia Diari