Tarragona bonificarà el 100% del rebut de l'aigua a unes 300 famílies amb dificultats econòmiques

L'Ajuntament i l'Empresa municipal Mixta d'Aigües incrementen la partida destinada a ajudes fins els 65.000 euros

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Temas:

Unes 300 famílies tarragonines amb pocs recursos es beneficiaran enguany de les bonificacions del 100% del rebut de l'aigua. L'Ajuntament i l'Empresa municipal Mixta d'Aigües de Tarragona (EMATSA), que impulsen la mesura per tercer any consecutiu, han acordat destinar-hi 4.000 euros més de pressupost -de 61.000 a 65.000 euros-. De mitjana, les 273 famílies que s'hi van acollir l'any passat van ajudes per valor d'uns 200 euros. L'alcalde de Tarragona i president de l'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el director-gerent de l'Empresa Municipal d'Aigües de Tarragona, Daniel Milán, han rubricat l'acord aquest dimarts al consistori.

La selecció de les famílies beneficiàries la porten a terme els tècnics municipals de serveis socials i es concedeixen a aquelles unitats familiars que es troben en situació d'extrema necessitat. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que "a cap família que ha tingut problemes per pagar l'aigua se li ha tallat el subministrament per raons econòmiques".

Per la seva banda el gerent de l'empresa d'aigües, Daniel Milán, ha apuntat que Ematsa té la voluntat de "vetllar per aquells abonats que no poder fer front a la factura d'aigua, assumint el 100% del seu rebut". Milán ha destacat també que l'empresa ha congelat la tarifa del servei domiciliari d'aigua.

Ballesteros ha celebrat la vocació de responsabilitat social de l'empresa i d'esdevenir un exemple d'atenció a les situacions de necessitat, i ha admès que li agradaria que aquestes ajudes s'ampliessin en serveis com ara l'electricitat. L'alcalde ha apuntat que el consistori destina enguany uns 450.000 euros a diverses ajudes a famílies, com ara la bonificació de l'IBI, dels menjadors escolars o de la taxa d'escombraries.

Comentarios
Multimedia Diari