Tarragona participa a la conferència COP25

El president d'Ematsa, Jordi Fortuny, pren part a una taula rodona en la que remarca que "vivim en un territori amb estrès hídric"

09 diciembre 2019 18:19 | Actualizado a 12 diciembre 2019 16:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller de Serveis Econòmics i president d’Ematsa, Jordi Fortuny, ha participat avui a Madrid en el marc de la Conferència de Nacions Unides per al Canvi Climàtic, la COP25. Fortuny era un dels integrants de la taula temàtica sobre l’Agenda Urbana i Innovació Sostenible, celebrada a la Zona Verda, que està dedicada a la sensibilització i participació ciutadana. A la en la xerrada han intervingut també els alcaldes d’Alcobendas, Rafael Sánchez Acero; de Castelló, Amparo Marco; de Paterna, Antonio Sagrero; de Sant Boi del Llobregat, Lluïsa Moret; del copresident de la Red Innupulso i alcalde d’Ermua, Juan Carlos Abascal i el director de TechFriendly, Sergio Serna.

Fortuny ha parlat de la importància de “la responsabilitat que empreses com Ematsa -que gestiona el cicle integral de l’aigua a Tarragona, La Canonja, Pallaresos i El Catllar- en l’emergència climàtica que ens ocupa i preocupa”. “El coneixement s’ha d’anar a buscar allò on està i, en el cas de la gestió de l’aigua, aquest coneixement -que és molt necessari- cal buscar-lo allà on sigui”. I ha afegit: “Estem en un territori d’estrès hídric i la col·laboració entre empreses i ajuntament és un factor clau per gestionar l’aigua de manera sostenible”.

El president d’Ematsa ha aprofitat aquest fòrum de debat al voltant del canvi climàtic per posar en valor el compromís de l’Ajuntament de Tarragona en temes que tenen molt a veure amb l’emergència climàtica, com la generació de residus. “Per això és tant important engegar campanyes com la de la recollida selectiva El que circula, torna”. També ha aprofitat per posar en valor el projecte municipal de Dades Obertes, que està alineat amb l’Agenda Urbana de Catalunya que es fonamenta en els hàbitats urbans saludables, el benestar, la qualitat urbana, prosperitat, la dimensió territorial i la millora de la governança.

El conseller de l’Ajuntament de Tarragona i president d’Ematsa, Jordi Fortuny, també ha defensat que, l’empresa d’aigües de Tarragona, exemplifica el canvi de paradigma dels processos industrials d’economia lineal a una economia circular. En aquest sentit, el president d’Ematsa ha donat a conèixer projectes com l’EscolAQUA, dirigits als escolars que posa sobre la taula la convivència del consum de l’aigua de l’aixeta com a alternativa molt més ecològica i econòmica que l’aigua envasada; així com el projecte Enaigua que aprofita la pressió de l’aigua en les maniobres de la xarxa de transport i distribució per generació d’energia elèctrica.

Fortuny ha tancat la taula parlant del profund canvi que han experimentat les estacions depuradores d’aigua i que estan evolucionant cap al concepte de biofactories. “A Tarragona es regeneren el 75% de les seves aigües residuals per us industrial, amb l’objectiu a curt termini de reutilitzar el 100% dels fangs per compostatge agrícola i s’iniciarà ben aviat l’aprofitament del 100% del biogàs generat per ús com a combustible. En definitiva, els reptes del canvi climàtic comporten profundes transformacions a la que hem d’adaptar-nos sense titubejar”, ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari