Tarragona projecta un Museu de la Química a l'antic edifici del Banc d'Espanya

L'espai es concep com un actiu singular per divulgar la tradició química del territori

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'antic edifici del Banc d'Espanya de Tarragona acollirà el futur Museu de la Química. El projecte impulsat per l'Ajuntament encara es troba en una fase inicial i no té un calendari definit, però aquest dimecres ha rebut el suport de l'Institut Català d'Investigació Química, la Universitat Rovira i Virgili (URV), el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Aquestes cinc institucions treballaran de bracet per impulsar aquest projecte, que es pretén que sigui pioner en la divulgació d'un dels sectors capdavanters del territori. Els seus impulsors, que han signat aquest dimecres l'acord, afirmen que el futur espai serà únic a Europa i estarà dotat amb una museografia del segle XXI.

Cadascuna de les institucions aportarà a l’Ajuntament de Tarragona els seus coneixements mitjançant assessorament i col·laboració per tirar endavant el Museu de la Química.

 

Algunes de les línees generals del que aportaran les institucions són les següents:

La Universitat Rovira i Virgili assessorarà en l’àmbit de la docència i la recerca química i col•laborarà en la programació d’exposicions i programes d’ensenyament relacionats amb materials i fons museístics respecte a la química i ciències i tecnologies relacionades.

L’ Institut Català d’Investigació Química assessorarà en el camp de la investigació química. Col•laborarà en la prestació d’eventuals materials i fons museístics i donarà suport a l’organització d’activitats auxiliars de la museïtzació, com ara tallers, trobades científiques, conferències, etc.

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya col•laborarà en l’àmbit del disseny i podrà aportar la definició dels criteris museístic que han de presidir la construcció del futur museu; també prestarà fons museístics respecte a la ciència química.

L’Associació Empresarial Química de Tarragona prestarà eventualment materials i fons museístics, donarà suport a les activitats que s’hi desenvolupin i assessorarà en la investigació i el desenvolupament de nous productes en l’àmbit de la química.

 

El Museu recollirà tota la tradició industrial química de Catalunya i, en paraules de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, “serà un equipament de referència, pel model i per les institucions que hi col·laboraran que el dotaran de contingut”.

 

Comentarios
Multimedia Diari