Un de cada dos tarragonins se salta el confiament del coronavirus

Guàrdia Urbana i Mossos intensifiquen els controls de mobilitat a Tarragona. DE les 932 persones parades pel carrer, 556 no tenien cap justificació de sortir de casa

| Actualizado a 11 abril 2020 19:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Junta Local de Seguretat de Tarragona s'ha reunit aquesta tarda de dimecres en sessió  extraordinària amb motiu de l’estat d’alarma declarat per la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, per fer seguiment de la coordinació que mantenen els diferents cossos de seguretat que operen a la nostra ciutat.

A la Junta, que ha estat presidida per l'alcalde Pau Ricomà, també s’han abordat els possibles escenaris de desconfinament ja que s’hauran de treballar de manera conjunta per les forces de seguretat.

Durant el període de l’estat d’alarma la Guàrdia Urbana ha realitzat 99 controls de mobilitat, que es fan de manera coordinada amb Mossos. Pel que fa a la possibilitat que alguns ciutadans es desplacessin a segones residències els controls s’han intensificat amb ocasió de la Setmana Santa en les principals vies d’accés i sortida de la ciutat.

En aquest sentit, el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, ha recordat que “tothom volem que els dies de normalitat arribin aviat, però no ens podem impacientar, ni relaxar, la coordinació de tots els cossos que operen a Tarragona és una condició per mantenir l’eficàcia que hem tingut aquests dies a la ciutat i, més encara durant els dies de Setmana Santa, el confinament s'ha de mantenir”.

La Guàrdia Urbana ha fet balanç de període de confinament en els quals ha reorganitzat els seus serveis per atendre la nova situació i contribuir al seu compliment, sense deixar d’atendre els objectius de seguretat general.

En aquest sentit, el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, ha reiterat que la ciutadania de Tarragona està tenint una actitud exemplar des del primer moment de confinament i que "la funció dels cossos policials i la cooperació ciutadana amb ells és imprescindible per una bona convivència i pel compliment de l'estat d'alarma".

Concretament, entre el dia 16 de març i el dia 7 d’abril, la Guàrdia Urbana ha identificat a 932 persones que transitaven per la via pública, a l’objecte de comprovar si complien amb el confinament decretat; s’ha denunciat a 556 persones per incompliment del confinament al domicili i s’han interceptat 128 vehicles que no respectaven el confinament.

Pel que fa a les denúncies per fets penals hi ha hagut una reducció del 85%. Entre el 16 de març i el 7 d’abril la Guàrdia Urbana ha instruït 33 denúncies i hi ha hagut 16 detencions per diferents tipus de delictes; durant el mateix període de 2019, les denúncies van ser 225 i els detinguts, 37.

A més, degut a l’increment de deixalles que s'han dipositat fora dels contenidors,  incomplint de l'horari o de les normes d’higiene i neteja, s’han tramitat 24 expedients sancionadors.

Pel que fa a la seguretat viària, la Guàrdia Urbana ha destacat una notable reducció en el nombre d’accidents de trànsit, produint-se des del dia 14 de març un total d’11 accidents, (9 amb el resultat de danys materials i 2 amb ferits lleus), mentre que durant el mateix període de l’any 2019 s’havien produït un total de 61 accidents, el que significa una reducció del 83%.

Pel que fa a delictes contra la seguretat viària, la Guàrdia Urbana ha obert 9 diligències per conduir sense permís o havent-li estat retirat; durant el mateix període del 2019, es van tramitar 19 diligències en matèria de seguretat viària.

Comentarios
Multimedia Diari