Un vi de Porrera, el millor del món

La revista xinesa 'Wine in China Magazine' ha escollit el 'Clos Abella 2009', del celler Marco Abella, com la millor referència mundial entre un miler de vins de tot el món

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El vi de la DOQ Priorat ‘Clos Abella 2009’ del celler Marco Abella de Porrera ha estat distingit com el millor vi del món per la revista xinesa Wine in China Magazine, amb una puntuació de 97 punts sobre els 100 possibles.

La referència va obtenir aquesta qualificació en el concurs Wine in China top 100 wines evaluation, un dels certàmens amb més prestigi del país asiàtic. En aquesta edició es van avaluar, en un tast a cegues, un miler de referències de tot el món. Un total de 14 experts en vins, entre ells set Masters of Wine, van acordar escollir el ‘Clos Abella 2009’ el millor vi del món. El David Marco i l’Olivia Bayés estan al capdavant del celler ubicat a Porrera.

Aquest reconeixement és fruit d’un treball intens que començà l’any 2008. «Quan van sortir els nostres primers vins ens vam trobar amb la crisi i vam haver de buscar nous mercats i vam apostar per la Xina», explica el David.

Visites i reunions constants amb importadors, així com la participació en fires locals de Beijing i Xangai, han donat el seu fruit. «El mercat xinès es basa en la confiança i en l’amistat. Comences a fer negoci quan aquests dos aspectes estan consolidats», confessa.

El celler Marco Abella ha aconseguit fer-se un lloc en el mercat asiàtic on és molt difícil introduir-se per aquelles referències que tenen una denominació d’origen diferent de la francesa.

«Vam començar accedint al mercat xinès a través del públic que buscava vins d’alta gamma i importadors especialitzats», explica l’Olivia, qui afegeix que «ara també venem els nostres vins a col·leccionistes».

«El que valoren dels nostres vins és que són d’una alta gamma i que el seu preu és raonable», explica el David qui confessa que «les 6.000 ampolles del ‘Clos Abella 2009’ ja estaven esgotades abans de participar en el concurs».

Aquest reconeixement mundial està tenint la seva repercussió. Segons explica l’Olivia Bayés «el Japó i Tailàndia són dos mercats que s’han interessat pels nostres vins i això ens permetrà consolidar les ventes del celler». Si bé el David Marco i la seva esposa coincideixen en senyalar que «un celler no pot dependre de les puntuacions que obté en els concursos. La bodega Marco Abella no va ser creada per especular sinó que és una filosofia de vida».

Un producte artesà

Una verema manual, una selecció acurada del raïm, un procés de cultiu ecològic i l’aplicació de mètodes biodinàmics pràctics són alguns dels secrets confessables del procés de producció que segueix el celler Marco Abella.

El resultat és una gamma integrada per les referències ‘Clos Abella’, ‘Mas Mallola’ i ‘Loidana’ i una producció de 60.000 ampolles anuals que esdevé del cultiu d’una trentena d’hectàrees.

Segons destaca l’enòleg, Damià del Castillo, «la Carinyena i la Garnatxa reflecteixen la tipicitat dels vins del Priorat, caracteritzats per la mineralitat, la complexitat i la qualitat del cupatge.

Cal afegir l’estil fresc que atorga la influència del mar en algunes parcel·les». Per tot això l’Olivia recorda que «no podem oblidar que en una ampolla de vi hi ha 100% raïm i aquest ha d’estar en les millors condicions. Al final un vi és una petita joia».

Comentarios
Multimedia Diari