Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Una enramada que ja escalfa motors per la Tecla

La Moixiganga protagonitzava un dels actes més simbòlics dels dies previs a les festes, amb una picada d’ull a la patrona

| Actualizado a 16 agosto 2022 09:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

No hi ha Sant Magí sense abans decorar el carreró que acull la capella del patró a la Part Alta i ahir, tal com ha vingut fent al llarg de les darreres dècades, la Moixiganga protagonitzava de nou aquest moment, que ja s’ha convertit en tot un clàssic d’aquests dies previs a les festes. De fet, aquest ha sigut un dels pocs actes que es va continuar fent al llarg d’aquests darrers anys de pandèmia, quan les restriccions van diluir un programa d’activitats que enguany es recupera amb la seva totalitat.

A mig matí, els membres d’aquesta associació cultural es reunien a la plaça de les Cols i procedien a preparar els elements ornamentals que aquests dies decoraran l’entrada d’aquest petit eix que enllaça amb la plaça de Dames i Vells. Cada any els membres de l’entitat varien el guarniment en funció de l’arbre o arbust que poden usar. Enguany era el torn de l’ullastre i amb els brancatges es feia la tradicional arcada del carreró que aquesta vegada fou més laboriosa que en altres ocasions ja que els membres de la Moixiganga van voler que l’engalanament també sigui un homenatge al 700 aniversari de l’arribada del braç de Santa Tecla a la ciutat. Per aquest motiu, es van utilitzar 300 imatges del braç en honor a aquesta commemoració per la qual ja es prepara la ciutat.

Instants abans de vestir l’accés al carreró de Sant Magí, l’agrupació també va voler fer un petit homenatge a la capella de Sant Roc, al carrer Civaderia, restaurada recentment i on també s’hi va posar una petita i discreta enramada aprofitant la proximitat i que avui també se celebra aquesta festivitat. Així mateix, un cop finalitzada la guarnició de l’arc, els membres de la Moixiganga es van desplaçar fins a la font del Portal del Carro on van realitzar una segona enramada més petita i més senzilla.

Avui el gruix de les activitats es desplaça al passeig de les Palmeres, on a partir del migdia s’obrirà la trobada gastronòmica i a partir de les 19 hores s’hi sumarà el taller de màgia per a nens amb el Mag Defranc. D’altra banda, les representacions del cicle TarrAQUAnins tornen al Teatre Tarragona, mentre que les colles castelleres protagonitzaran els assaigs especials per acabar de preparar la diada d’aquest divendres. Finalment, a les 22.30 hores, a la plaça de la Font, l’Esbart Santa Tecla presenta la ballada de festa major, que mostren la trajectòria de l’entitat.

Comentarios
Multimedia Diari