Unes 1.000 persones es manifesten per reclamar les 24 hores d'hemodinàmica (Video)

La marxa ha començat a Torreforta i ha acabat al centre hospitalari, on s'ha llegit un manifest

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Temas:

Aproximadament un miler de persones han participat aquest dissabte a la tarda en la concentració per reclamar l'obertura les 24 hores del dia del servei d'hemodinàmica a l'hospital Joan XXIII de Tarragona. La protesta l'havien convocada el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, amb el suport d'altres organitzacions, sindicats i col·lectius reivindicatius de la ciutat.

La marxa ha començat pels volts de les 17 hores a Torreforta, on s'han aplegat unes 200 persones. Caminant han anat fins a la plaça Imperial Tarraco, on els esperaven la resta de manifestants. En total, vora 1.000. En el moment d'unió de la concentració s'ha fet un relleu dels portants de la pancarta de la capçalera, que ha estat agafada per usuaris del servei a l'hospital tarragoní. Entre ells hi havia també la vidua d'Enrique Gherón, l'home que va morir a finals de desembre en el trasllat a l'hospital de Bellvitge després de patir un infart i no ser ingressat a Joan XXIII.

Amb crits reivindicatius d'obertura total del servei i peticions de dimissió al conseller de Salut Boi Ruiz -i també contra Artur Mas i les retallades-, la marxa s'ha dirigit fins a les portes del centre hospitalari. Allà s'ha llegit un manifest en favor de la sanitat pública i de denúncia de les polítiques de retallades dels últims governs de la Generalitat (especialment aquest darrer de CiU) i de privatització del sistema.

 

Comentarios
Multimedia Diari