Valls: L'endemà del concurs

Una mostra de fotografies vol reflectir diferents visions d’aquest cita castellera

17 octubre 2018 09:04 | Actualizado a 20 noviembre 2018 10:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Rialles, plors, patiments, esforços, il·lusió, nervis, expectació. Així viuen els castellers cada diada castellera. Cada cop és més habitual trobar un seguit de fotografies de cada construcció castellera que impactin i emocionin l’espectador. Cada cop, però, s’ha anat explotant més la idea de buscar els diferents detalls que ens deixen les construccions humanes. El col·lectiu de fotògrafs Fort capten tots aquests moments, i ells viuen cada diada castellera d’una forma diferent. A través de la càmera. El grup va néixer l’any 2015 quan van decidir crear exposicions al voltant de la temàtica castellera i donen la seva visió sense perdre’s cap detall dels castells i de les emocions que es viuen a plaça. 


Ara han inaugurat a Valls l’exposició ‘L’endemà del Concurs’. A través de la càmera, cadascun d’ells ha transmès la seva visió d’aquesta cita tan important en el món casteller: el Concurs de castells que es va celebrar el passat 7 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça i va aplegar milers de persones d’arreu.
La mostra acull obres d’Emilio Barruz Iglesias, Mireia Comas Franc, Laia Díaz, Lins Griñó Garreta, David Oliete, Josep Pont i Roca, Laura Rodríguez, Jean Segovia Menor, Rodrigo Sicilia Gómez, Laia Solanellas, Gemma Soldevila Carbonell, Jon TC i Pere Toda Serra.


La primera de les exposicions del col·lectiu Fort va ser l’octubre del 2015, amb el reclam ‘Dones castelleres’; una mostra que volia reivindicar el paper de la dona en el món casteller. La segona exposició es va estrenar l’octubre del 2016, amb el nom de ‘Fort!’ i s’hi podia veure l’esforç, el patiment, les caigudes i les emocions més extremes viscudes a les diades castelleres. La tercera va ser l’octubre del 2017, amb el nom de ‘Xiquets de Valls. Quilòmetre 0’, i feia un repàs de l’evolució de les dues colles de Valls. Aquest grup de fotògrafs procedents de tot el país donen la seva particular visió sobre aquesta cita biennal que les colles vallenques han contribuït a fer gran des de 1932.


L’exposició està coorganitzada per Món Casteller - Museu Casteller de Catalunya i Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela. ‘L’endemà del Concurs’ es podrà veure fins aquest diumenge, dia 21, i està instal·lada a la Capella del Roser, al carrer de la Cort, núm. 24, de Valls.

Comentarios
Multimedia Diari