Èxit de visitants a la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà

Hi ha hagut actes per a tots els públics, des de maridatges gastronòmics fins a música i espectacles

30 agosto 2017 11:06 | Actualizado a 30 agosto 2017 11:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Finalitza una nova edició de la Festa de la verema de la DO Conca de Barberà a l’Espluga de Francolí, que enguany en sumava 47, amb un important increment de visitants, amb unes bones expectatives de futur i una molt bona valoració d’aquesta darrera edició.

Els actes començaven el divendres passat, 25 d’agost, amb dues activitats que ràpidament van penjar el cartell de complert. El Museu de la Vida Rural acollia a les set de la tarda un maridatge de conserves i embotits amb vins i caves de la DO Conca de Barberà, dirigit per Josep Pelegrín, i a dos quarts de deu de la nit, l’Art Restaurant acollia la quarta edició del sopar maridatge Brinda’m Baccus, i que va permetre maridar, durant el sopar, una selecció de sis vins i caves de la DO Conca de Barberà amb sis tapes d’alta cuina.

El dissabte a la tarda es donava el tret de sortida a la mostra de vins i caves de la DO Conca de Barberà i degustacions gastronòmiques, amb la inauguració a càrrec del director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Àngel Xifré, i les autoritats locals, seguida de la tradicional piada i l’obtenció del primer most. També dissabte a la tarda, més d’una vintena de joves d’entre 18 i 30 anys es donaven cita al Museu de la Vida Rural per prendre part a un tast de còctels elaborats amb vins: sangries, calimotxos....

La música i l’espectacle també van tenir un paper rellevant durant el cap de setmana, i és que es va comptar amb les actuacions del grup Anna d’Ivori, que va presentar els temes del seu darrer treball Rere els vidres, del grup Sardina’s Golden Rule, que oferiren diferents estils de música com el funky, rock, rhythm and blues, swing... oferint un directe molt energètic i amb música de gran qualitat, un vermut electrònic a càrrec de Sofa Beats Studio i Dave B, i la rumba catalana del músic targarí Carlitos Miñarro, presentant el seu nou treball Impuls.

El diumenge al matí apostava, un any més per la reobertura del recinte firal, i per això es va organitzar també, la segona marxa a peu entre vinyes, amb dos recorreguts diferents, un de 12 km i un de 5 km.

Una altra de les apostes per aquesta edició era la recuperació de la cursa de portadores, organitzada per l’Associació Juvenil Auvënguen, i que va congregar centenars de curiosos a la plaça de Montserrat Canals, per presenciar com quatre parelles i una entitat es disputaven algun dels premis que constaven de pernils, espatlles i lots de vi, per a les tres parelles més ràpides, per a la parella més ben caracteritzada de l’època i per a l’entitat més ràpida.

Els amants del món del vi es van congregar, també, diumenge a la tarda al vestíbul de Teatre del Casal, per prendre part a un exitós concurs amateur de tast per parelles, i que consistia en encertar, a cegues, una sèrie de vins. La parella formada per Jordi Nievas i Eli Musté es proclamaven guanyadors del premi de 200 euros.

La Festa de la Verema tancava l’edició del 2017 amb un centenar de copes més venudes que en l’edició del 2016, més de 5.500 copes de vi i cava i més de 4.000 degustacions gastronòmiques servides en més d’una vintena d’expositors.

Comentarios
Multimedia Diari