La generació “Tablet”. Encara més miops que els seus germans?

10 enero 2020 08:40 | Actualizado a 10 enero 2020 11:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El col·legi d’Òptics-Optometristes de Galicia ha advertit que l’ús incontrolat de telèfons mòbil o tablets augmenta el risc de patir miopia en nens. L’entitat col·legial, a través d’un comunicat de premsa, ha comentat que la tendència en auge de regalar mòbils i tabletes a nens cada cop més petits, fa que es faci un ús abusiu i incontrolat d’aquest tipus de dispositius digitals augmenta notablement el risc de patir miopia.

En l’actualitat, des del seu naixement, els nens estan desenvolupant el seu sistema visual i les seves capacitats visuals que es troben al 100%. Poden enfocar els objectes de forma correcta.

La sobreexposició a les pantalles sense un control com mantenir una distància mínima de seguretat, està donant lloc a una progressió de la miopia més ràpida entre els més petits.

Els menors que passen més temps jugant i realitzant activitats a l’aire lliure tenen menys risc de patir aquesta deficiència refractiva. I és que l’excès de llum blava-violeta podria provocar fatiga visual i en el pitjor dels casos, generar problemes oculars més severs, com problemes de visió pròxima en edats més primerenques.

Des d’Òptica Teixidó recomanem que si es regalen aquest tipus de dispositius es tingui un control del seu ús i es limiti el número d’hores que es fan servir. A Òptica Teixidó estem especialitzats en visió infantil, per tant, si tens algun dubte sobre l’ús d’aquest tipus de dispositius en els més petits, no dubtis en escriure’ns a info@opticateixido.com o apropa’t a les nostres òptiques a Reus, Tarragona, Valls i Sant Pere i Sant Pau.

La fatiga visual es manifesta en el moment en el qual els ulls realitzen un esforç acomodatiu excessiu com a conseqüència d’activitats que impliquen veure de prop durant un llarg període. La musculatura de l’ull es troba relaxada quan fem ús de la visió llunyana però quan es mira de prop durant molt de temps, l’ull ha de realitzar una feina major i la musculatura pot arribar a bloquejar-se, al que es coneix com un espasme de l’acomodació.

Alguns símptomes derivats d’un ús prolongat d’aquest tipus de dispositius són la visió borrosa transitòria, la dificultat de l’enfocament en diferents distàncies, la sensibilitat a la brillantor de la llum, la incomoditat ocular, mal de cap i ulls irritats, secs o cansats.

Si tens pensat fer un regal com un mòbil, una tablet o un portàtil a algun menor tingues en compte que es necessitarà un control parental continu si no es vol que afecti negativament a la seva salut.

Existeixen pantalles que tenen característiques menys nocives per la salut visual. D’aquesta forma s’evitarà el risc de patir alteracions com enrogiment o fotofòbia.

A més, el col·legi adverteix que estar connectat a les pantalles un número d’hores elevat produeix una disminució en la freqüència del parpelleig, que obliga a fer un major desgast ocular.

Per tant, si tens pensat fer un regal d’aquest tipus tingues en compte que si no es té un control sobre el seu ús i es fan servir moltes hores, pot causar problemes.

Si tens qualsevol dubte sobre el tema escriu-nos a info@opticateixido.com

Comentarios
Multimedia Diari