Cel Net critica la falta d'informació de l'abocament químic d'Alcover

La Plataforma Cel Net exigeix que es revisin els protocols de comunicació del Plaseqcat, ja que no s'ha d'"esperar que siguin els propis habitants" els que "puguin descobrir les incidències i deduir com actuar"

24 septiembre 2018 16:31 | Actualizado a 07 noviembre 2019 18:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plataforma Cel Net ha criticat la falta d'informació a la població per l'abocament químic sofert aquesta matinada per l'empresa CATOR a Alcover (Alt Camp), que ha activat el pla per emergència química de Protecció Civil.

Segons informa Cel Net, ahir a la nit les poblacions de Vilallonga del Camp, el Morell i la Pobla de Mafumet (Tarragonès) es van veure afectades per un episodi d'una pudor irritant que arribava a causar molèsties a la gola i tos.

Malgrat això, la població no va ser alertada ni informada del que estava succeint i després de diverses trucades al 112, alguns van saber de l'incident i de la recomanació de tancar portes, finestres i sistemes de ventilació.

Unes hores més tard, Protecció Civil informava mitjançant un comunicat que es tractava d'una fuga d'una barreja de productes inflamables (òxid de fenil i difenil) a la sala de calderes de l'empresa de tractament d'olis CATOR d'Alcover.

Davant d'aquest fet, la Plataforma Cel Net exigeix que es revisin els protocols de comunicació del Plaseqcat, ja que no s'ha d'"esperar que siguin els propis habitants" els que "puguin descobrir les incidències i deduir com actuar".

També requereixen CATOR a explicar els fets ocorreguts de manera pública, a l'hora que demanen informació pels recurrents episodis de males olors que origina la mateixa empresa.

Finalment, recorden a la Generalitat la urgència d'executar un pla de control integral de la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona. 

Comentarios
Multimedia Diari