Más de Turismo

Les Muntanyes de la Costa Daurada, ideals per al senderisme

Els municipis que les conformen són indicats pel turisme més actiu, com l’escalada, el BTT, el touring i l’hípica, entre altres

Diari de Tarragona

Whatsapp
Les muntanyes de la Costa Daurades compta amb indrets per poder fer senderisme. Foto: Rafael López Monné.

Les muntanyes de la Costa Daurades compta amb indrets per poder fer senderisme. Foto: Rafael López Monné.

La Costa Daurada aplega diversos paratges de mar i muntanya. Els municipis de les Muntanyes de la Costa Daurada disposen de paratges boscosos atractius per al turisme familiar, d’aventura, cultural i gastronòmic. Fer turisme a l’interior permet conèixer també paisatges d’una bellesa incomparable i les seves rutes de senderisme permeten descobrir els miradors més excepcionals. 

 

Pels volts del 2016, es van recuperar i senyalitzar una sèrie de camins tradicionals de les Muntanyes de la Costa Daurada. Es van agrupar en una xarxa amb l’objectiu de crear una proposta unificada, que es perllonga uns 400 km. En aquest sentit, tant l’esportista més experimentat com el principiant, pot dissenyar-se la ruta, segons el temps, distància  dificultat desitjats o segons els municipis que vulgui visitar.

Hi ha una vintena de rutes tematitzades que es poden triar segons la dificultat i temps de dedicació. Foto: Rafael López Monné.

Sobre la xarxa de camins, el Consell Comarcal del Baix Camp ha fet una vintena de propostes tematitzades, que poden variar segons el temps d’execució, dificultat o de si es fa caminant o amb bicicleta. La varietat d’opcions permet que tota mena de públic pugui gaudir de l’experiència. Hi ha opcions concebudes per a famílies i parelles i són exemples la ruta sobre la figura del Carrasclet o la que es endinsa en la llegenda del dip que Joan Perucho explicava a la seva famosa novel·la Les Històries Naturals.

Paratges ideals per fer esport a la zona de l'Ermita de Mare de Déu de la Roca. Foto: Rafael López Monné.

Les Muntanyes de la Costa Daurada se situen a la part interior del Baix Camp, una zona muntanyosa que acull una extensa tipologia de muntanyes, com la Serra de Llaberia, la Serra de l’Argentera o les Muntanyes de Prades. A més, a tocar de les muntanyes també hi ha recursos culturals, gastronòmics, naturals i turístics importants que complementen i enriqueixen la visita. Per exemple, si ens trobem a Prades, hi ha el Centre d’Interpretació de les Muntanyes de Prades.

Al web muntanyescostadaurada.cat, s’hi poden trobar més detalls sobre totes i cadascuna de les rutes amb informació desglossada per facilitar la planificació.

Temas

Comentarios

Lea También