Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Un intercanvi cultural per conèixer la feina del Centre Obert de Santa Coloma de Queralt

    Uns alumnes en pràctiques van contactar amb entitats culturals per poder tirar endavant activitats i tenir implicació

    15 abril 2024 12:10 | Actualizado a 15 abril 2024 12:27
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    El Centre Obert de Santa Coloma de Queralt fa temps que tenia la necessitat d’apropar-se a la ciutadania. Es tracta del CRAE Sírius, que compta amb 16 places per a infants de 13 a 16 anys.

    La seva directora, la Meritxell, comenta que fa temps que «es necessitava que la gent ens conegui», a més de posar «una identitat als nois que hi ha». Així és com defineix la directora la situació d’un centre que té la seva ubicació al municipi, però molta gent «no coneix ni qui hi ha aquí ni la nostra feina». I és aquí on comença la tasca que han fet diferents alumnes d’Integració Social, de l’Institut Narcís Oller, que estaven de pràctiques al centre.

    El David Anglès és un d’aquests alumnes i es va encarregar de contactar amb diverses associacions culturals i socials de Santa Coloma de Queralt. Va ser l’intermediari perquè els nois que actualment estan al Centre Sírius poguessin formar part d’algunes de les activitats que organitzen aquestes entitats.

    Un cop contactava amb les organitzacions aquestes anaven al centre i parlaven a veure què podien fer. El principal objectiu era formar part del teixit social que hi ha a Santa Coloma de Queralt.

    El David tot això no ho ha fet sol, ha comptat amb l’ajuda de dues companyes l’Ariadna López i l’Anaís Martin. Tota la feina que han desenvolupat va culminar divendres passat amb un berenar que van fer al mateix centre, obert a la ciutadania, i per posar punt final al Ramadà que alguns dels joves han seguit aquests dies.

    «Ha suposat haver de conèixer i relacionar-nos amb molta gent, a més que hagin vist quina és la vida diària que porten els nois que viuen al CRAE», explica el David. Considera que ha sigut una iniciativa molt positiva, i que això també és una iniciativa més per «trencar estigmes» que a vegades hi ha al voltant.

    De fet, comenta que la majoria quan arriben no coneixen ni l’idioma, ja no només el català, sinó tampoc el castellà, i això fa que sigui molt difícil que es relacionin amb gent més enllà d’altres companys que parlen el mateix idioma.

    Una altra de les finalitats del projecte era obrir-se i anar més enllà, i que es relacionessin amb més persones. «Els nois s’han involucrat més en el centre, però també amb Santa Coloma de Queralt», afirma l’estudiant, i considera que això és molt bo.

    A més afegeix que la gran majoria d’entitats, un cop haver fet l’activitat, i haver anat al centre per veure què podien desenvolupar, han continuat enviant informació i interessant-se, amb intenció que aquest primer contacte, i aquesta primera relació no es trenqui.

    Per la seva banda, la directora, comenta que tot plegat també és era una necessitat perquè en diverses ocasions les persones passaven pel davant, es quedaven mirant, o tenien curiositat per saber què s’hi feia, i era una fórmula perquè ho poguessin veure de primera mà i intercanviar experiències.

    «No ens coneixien com a tal, i consideràvem que era important, més que els joves també sabessin que hi ha diverses entitats a Santa Coloma de Queralt», expressa la directora. Així doncs, també considera que les visites a les diverses entitats que hi ha al municipi han sigut molt positives, i que tothom ha tingut una gran implicació. El berenar ha sigut la culminació d’un projecte que esperen que perduri.

    Comentarios
    Multimedia Diari